Българи създадоха един от най-бързите сайтове в света


Българи създадоха един от най-бързите сайтове в света
Снимка:

9318

Сайтът websitedesign.bg на българската компания за изработка на сайтове, уеб дизайн и оптимизация за търсачки WebsiteDesign, се нареди сред най-бързите уеб страници в световен мащаб. Това показва проверка в Chrome’s preload list на 10 000 най-бързи уеб сайтове – https://hstspreload.org.

Сайтът на компанията е видимо много бърз и наистина прави добро впечатление при преминаване по страниците. Той отговаря на изискванията на търсачките и потребителите за бързина, стойност и качество, и са изпълнени повечето добри практики за бързодействие. Скоростта на зареждане на един уеб сайт е от особена важност, тъй като не само потребителите предпочитат да отварят по-бързи уеб ресурси, а и търсачките взимат под внимание този фактор за подреждането на резултатите при търсене.

„В днешното забързано ежедневие времето за зареждане на даден уеб сайт става все по-важно. Днес 40% от потребителите са готови да напуснат един сайт завинаги, ако той се отваря за повече от три секунди, а 47% от тях очакват сайтът да се зареди за по-малко от две секунди. Бавното зареждане има значение дори за популярността на марката, като 71% от уеб потребителите имат по-малко доверие в бранд, чиито сайт се зарежда прекалено бавно. Дори една допълнителна секунда за зареждане може да доведе до намаляване на взаимодействието с потребителите със седем процента“ – споделя Славчо Панов, SEO експерт и съосновател на WebsiteDesign.

Как фирмата успя да създаде един от най-бързите сайтове в света?

Методите, довели до успеха на websitedesign.bg са много и са свързани както със самата разработка на сайта, така и с избора на уеб сървър, оптимизирането на изображенията, правилните тагове и много други. Екипът на компанията е избрал за своя сайт сървъра LiteSpeed и е заложил на къстъм разработка (т.е. – програмиране специално за конкретния проект), вместо използване на готова платформа като WordPress или Drupal.

“Няма начин уеб сайт, изграден на готова платформа, да е по-бърз и производителен от такъв, писан с помощта на къстъм код, специално за този проект. Използвайки готова програмна рамка, вие зареждате в паметта множество класове, абстрактни класове, интерфейсни методи и т.н., а не всички от тях влизат в употреба. Въпреки че не ги ползвате, те стоят готови като референции в паметта и това утежнява много ресурсите на сървъра” обяснява Венелин Венелинов, главен програмист и съосновател на WebsiteDesign.

За изработката на уебсайта е използвана версия 7.1.1 на езика за програмиране PHP, както и http/2 протокол, който е много по-бърз и има различни предимства, като сървърно изпращане на файловете, по-добра компресия, мултиплексиране и други. Той позволява сваляне на изображения едновременно, докато при http/1.1 всяко следващо изображение изчаква предишното да се свали, за да започне то. Други методи за ускоряване, използвани от екипа на уеб агенцията, са оптимална подредба на елементите в head частта на сайта, избягването на редиректи, минимизирането на изходния HTML код, както и използване на асинхронен JavaScript, за да не бави зареждането на основното съдържание на страницата.

Повече информация за всички методи за ускоряване на сайта, довели до тези резултати, както и някои полезни съвети са достъпни на ТОЗИ АДРЕС!

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички