Част от ремонтите по магистралите спират, за да няма задръствания по празниците

Част от ремонтите по магистралите спират, за да няма задръствания по празниците
Източник: БГНЕС

Заради наближаващите коледни и новогодишни празници, държавата реши да спре ремонтите по АМ "Тракия" и на АМ "Хемус", за да не пречи на трафика, показва справка в сайта на Агенция "Пътна инфраструктура".

В момента заради ремонт движението на виадукта, който е на 14 км след изхода от София в посока Бургас, е двупосочно в платното към столицата. Според графика работата по него трябва да приключи днес и ограниченията да бъдат премахнати, пише в. "24 часа".

Днес трябва да бъде премахнато и ограничението от 90 км в час между 4-ия и 53-ия километър, което беше въведено заради неравности по платното. А утре, 21 декември, приключва ремонтът на асфалтовата настилка в посока София на 11-километровия участък между 156-ия и 167-ия километър на АМ "Тракия". До края на годината обаче ще е заета аварийната лента в участъка Карнобат - Хаджиите заради залесяване.

На АМ "Хемус" ще бъде приключено за тази година с ремонта на виадукта на 18-ти километър при Потоп в посока Варна. До 30 март догодина обаче ще се оправя виадуктът "Корнешки дол". Поради това до таза дата остава ограничението между 34-ия и 40-ия километър в посока София. Там трафикът е пренасочен двупосочно в платното към Варна. Същото важи и за виадукта при 48-ия километър. Там движението е двупосочно в платното към София.

Според Института за оценки и анализи в туризма над 420 000 души ще излязат по пътищата на България заради празниците - в пътуване към роднини, приятели или на почивка. А 110 000 ще отидат зад граница.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.