Има недостиг на катаджии в цялата страна

Има недостиг на катаджии в цялата страна
Източник: БГНЕС

В цяла България има недостиг на пътни полицаи. Около това мнение се обединиха Богдан Милчев от Институт за пътна безопасност и Владимир Тодоров от Асоциация на пострадалите при катастрофи пред Нова телевизия.

Според доклад на Институт за пътна безопасност е констатирано, че София се превръща в европейския град с най-бързо растящия брой на жертви на пътищата.

„В София няма недостиг на полицаите, а има увеличение с близо 40% на жертвите. Само от началото на годината имаме 20 загинали, което е с 10 повече, отколкото за същия период миналата година. София се превръща в европейския град с най-бързо растящия брой на жертви на пътищата и това е при условие, че в София няма недостиг на пътни полицаи и при условие, че ако продължаваме с това темпо ще се върнем в началото на 2010 г. За 2018 година имаме малко повече от 10% по-малко жетви по пътищата. /…/Недостигът на пътните полицаи е за сметка на това, че през 2018 година имаме повече от 20% констатирани нарушения , т.е. с по-малко полицаи констатираме повече контрол. Парадоксално е, но е така”, каза той.

Владимир Тодоров от Асоциация на пострадалите при катастрофи заяви, че има недостиг на пътни полицаи. „В София вечер има само пет патрула на Пътна полиция”, алармира той.

Според него могат да се включат и Охранителна полиция, но само след обучение. "Те трябва да държат изпит за това да имат правото да проверяват, трябва да имат технически средства, трябва да бъдат оборудвани с камери и чак тогава може да се стигне до включването им", обясни Тодоров.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.