НС заседава извънредно, Нинова: Да не се окаже, че случаят с "Олимпик" е пирамида

НС заседава извънредно, Нинова: Да не се окаже, че случаят с
Източник: БГНЕС

Народното събрание ще прекъсне ваканцията си и ще заседава извънредно на 21 август от 13:00 ч. стана ясно от съобщение на пресцентъра.

По-рано през деня от БСП внесоха в деловодството на парламента искане за извънредно заседание, в което се подписаха почти от парламентарната група на партията.

От опозицията предлагат две точки в дневния ред – изслушване на премиера Бойко Борисов за състоянието на електронните системи в страната (заради срива на Търговския регистър - бел.ред.) и изслушването на министъра на финансите Владислав Горанов във връзка с отнетия лиценз на кипърското застрахователно дружество "Олимпик", от което бяха засегнати около 200 хил. българи.

"Да не се окаже, че в случая с кипърската застрахователна компания става въпрос за пирамида", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от "Фокус". 

Тя поясни, че БСП започва да си задава въпроси. „Да не се окаже, че това е пирамида. Има ли пари в гаранционния фонд? Да не се окаже, че там ги няма необходимите пари. Тези въпроси искаме да обсъдим вътре в заседанието на НС, защото с проекта за решение, който предлагаме възлагаме на КФН да ни направи доклад с пълната информация за активите на дружеството и за събраните пари в гаранционния фонд и фонда за обезщетения, в кои банки и по какъв начин се съхраняват. Г-н премиерът да не казва, че трябва данъкоплатците да плащат от джоба си тези пари“, каза Нинова и подчерта, че КФН е избрана от парламента и е длъжна да направи такъв доклад.

„Ние питаме защо е необходимо да чакаме европейска директива. Ако е необходима промяна в законодателството, свикваме заседание на парламента“, коментира лидерът на БСП.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.