Осъществен бе първият полет по новата авиолиния Баку-София

Осъществен бе първият полет по новата авиолиния Баку-София
Източник: БГНЕС

Самолетът от първият полет на авиолинията Баку-София кацна в столицата.

Министърът на транспорта Ивайло Московски кацна с първия полет от Баку, Азербайджан. „Положиха се много усилия в годините и това е пример как институциите могат да надграждат своите цели и усилия, и да постигаме добри резултати“, каза Московски, цитиран от БГНЕС.

Той поясни, че идеята е започнала през 2015 г. „Освен желанието и волята на премиера Борисов темата беше изговорена и при последното посещение на президента Радев. С голямото желание на президента Илхам Алиев имаме като факт тази редовна въздушна линия Баку-София“, заяви транспортният министър.

Московски посочи, че Баку е прекрасно място, изключително модерен и съвременен град.

„Искрено се надявам тази линия да създаде още по-близки контакти между бизнеса, туристите. Нека тази линия да бъде символът между задълбочаващото се приятелство между двата народа и двете държави, и реализирането на много успешни проекти между нас“, пожела още Ивайло Московски.

От своя страна посланикът на Азербайджан Наргиз Гурбанова отбеляза, че това е и първата нискотарифна компания, която е извън ЕС, и лети до България. Миналата година отбелязахме 25 години от основаване на дипломатичните ни отношения с Азербайджан.

„Убедена съм, че тази линия ще направи Азербайджан и България още по-близки и ще укрепи позицията на нашите държави като ефективни свързващи центрове за пътуване“, заяви още Наргиз Гурбанова.

Откриването на новата линия Баку-София допълнително ще допринесе и за развитието на туризма, убедена е и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя обясни, че повече от 3000 туристи от Азербайджан посещават страната ни годишно и изрази надежда те да се увеличат благодарение на първата директна авиолиния.

Цената на еднопосочния билет до Баку ще бъде 29 евро.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.