Павлова: Там, където е имало пълен ремонт, няма дупки


Павлова: Там, където е имало пълен ремонт, няма дупки
Снимка: МРРБ

2244

Нормално е при толкова обилен снеговалеж и толкова ниски температури да се отварят дупки при неремонтирани от десетки години пътни участъци. Където има ремонтирани участъци – при Видин например, няма дупки. Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

За съжаление там, където сме правили "кръпки върху кръпки", се отварят дупки. Едно е да правим пълна рехабилитация, друго е само кръпки – там, където е имало пълен ремонт, няма дупки, увери Павлова. По думите ѝ за съжаление сега пак щели да се правят кръпки, защото нямало пари. Стандартите и нормите в Европа са на седем години да има пълен ремонт, за да не се случва това. В България път на седем години се води нов, каза регионалният министър пред Нова телевизия. Тя добави, че се правят кръпки със студена смес – специално на АМ "Хемус", а когато времето се затопли, ще се правят кръпки с топъл асфалт.

Павлова защити за пореден път санирането, като обяви, че по тази тема се води компроматна война. Когато има проблем, строителят има ангажимент да промени и замени, подчерта тя. Попитана дали действително средно плащаме по над 17 000 лева с данъците си за саниране, регионалният министър в оставка обясни как вече влизали много компоненти, правило се пълен ремонт и дори да излиза по-скъпо, си заслужавало. Такива сметки са некоректни, смята тя.

Павлова не пропусна да нападне по темата и лидера на БСП Корнелия Нинова – крадецът вика дръжте крадеца. Оставяме 300 километра построени магистрали, детски градини, пречиствателни станции, изброи регионалният министър в оставка. Знаят си капацитета, знаят колко могат, продължи Павлова по отношение на заявката на БСП, че ако управляват, няма да има спиране на еврофондове. Павлова заяви и, че външни данни показали най-ниската безработица била у нас, но статистиката на Евростат за ноември т.е. последната официална статистика със сезонно излагадени данни досега сочи, че най-ниската безработица е в Чехия – 3,7%, в Германия – 4,1%, в Унгария – 4,6%, в Румъния – 5,7%, а в България – 7,1%. Средната безработица в ЕС е 8,3%. Всъщност регионалният министър в оставка започна тирадата си с думите, че въшните данни показали, че имаме едно от най-ниските съотношения на БВП спрямо публичен дълг. Данните на Евростат сочат, че през третото тримесечие на миналата година съотношението ни е 28,7%. Най-ниското съотношение е на Естония - 9,6%, а на второ място е Люксембург - 21,5%.

Ако се заливаме с компромати всеки ден, ще отвратим хората, заяви Павлова. По думите ѝ ГЕРБ не спори много с Реформаторския блок, а само с „някои разклонения”, явно визирайки ДСБ.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички