Пловдив - втората най-добра дестинация за винен туризъм в света

Пловдив - втората най-добра дестинация за винен туризъм в света
Източник: Pixabay

Пловдив и Тракийската низина са втори в класирането за топ винена дестинация за 2017 година. Класацията „10-те най-добри дестинации за винен туризъм на 2017“ се прави от Wine Enthusiast, а резултатът съвсем не е случаен.

Mike DeSimone и Jeff Jenssen, които водят класацията, бяха поканени от Probegex като членове на журито на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив през 2016 година. В това си качество, те посетиха Пловдив и региона и още тогава споделиха своите отлични впечатления.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света. През 2016 г. се проведе в Пловдив, където над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности дегустираха и оценяваха над 9000 вина и алкохолни напитки от 55 страни, предаде "Дарик".

България бе предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. Пловдив беше избран като център на един от най-важните лозаро-винарски райони в България – Тракийската низина, където вино се произвежда от преди повече от 7000 години.

В класацията Пловдив изпреварва традиционни винени дестинации като Франция, Испания и Италия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.