Ремонтите по "Хемус" продължават и през лятото


Ремонтите по "Хемус" продължават и през лятото
Снимка: АПИ

4204

Три са ремонтите, които ще продължат на автомагистрала "Хемус" и през лятото - виадуктите на 20 и 34 километър и лявото платно на тунел "Витиня". А ремонтите по АМ "Тракия" на 13, 15, 17 и 18-ти километър се очаква да приключат до края на месеца. Това каза пред БНТ директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ Иван Досев.

Ремонт на носещите колони на виадуктите не е правен от самото им построяване. Досев обясни, че тези ремонти са належащи и без тях магистралата няма как да изпълнява функциите си.

В тунел "Витиня" се правят аварийно-укрепителни дейности с цел превеждане в съответствие с европейска директива 54 за норми за безопасност и сигурност в тунелите.

Организацията на движението е такава, че когато има задръствания при "Витиня" през обходния път (стария път между София и Ботевград) се пропуска леко натоварената посока, а силно натоварената посока минава през дясната тръба на тунела.

Досев отправи апел към шофьорите да тръгват на път отпочинали, да не се изпреварват неправилно, да спазват ограниченията на скоростта и да не се движат в аварийната лента, тъй като при инцидент, това е единственият начин на линейки и пожарни да достигнат до пострадалите. 1000 лева е глобата за движение в аварийната лента.

Гражданите могат да сигнализират на телефон 112 и в ситуационния център на АПИ. В ситуационния център на телефон 0700 130 20 гражданите може да се подава информация за нередности по пътя, например предмети на пътното платно.

"Ще направим всичко възможно по "Тракия" да приключим ремонтите в рамките на този месец", каза още Досев. Това са ремонтите на 13, 15, 17 и 18-ти километър от магистралата.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички