Шефът на "БДЖ-Пътнически превози": Няма да се закриват губещи линии

Шефът на
Източник: БГНЕС

Ролята на "Пътнически превози" има социална функция. Това каза Димитър Костадинов, управител на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД по време на кръгла маса днес, предаде „Фокус”.

Той коментира, че има и губещи ж.п. линии като например Габрово-Царева ливада, Монтана-Берковица. "Това са линии, които ни затрудняват от гледна точка и на подвижен състав. Не е тайна, че изпитваме затруднение в поддържането на голям подвижен състав. Специално по двете линии се движат мотрисни влакове, а ние не разполагаме с достатъчно - изпитваме затруднение", обясни той.

По думите му в някои райони при липса на алтернативен транспорт, дори и да са губещи линии, няма алтернативни трасета там, така че са длъжни да запазят тези трасета. Управителят на "БДЖ-Пътнически превози" поясни, че засега няма индикации да се разреждат или закриват такива линии. 

"Има и друг пътникопоток, който се предвижда с друг алтернативен транспорт и ако част от него се прехвърли на железопътния транспорт, тогава линиите ще станат малко по-печеливши", заяви Костадинов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.