Ще изграждат център за обработка на пътните глоби

Ще изграждат център за обработка на пътните глоби
Източник: БГНЕС

Единен център за обработка на глобите за пътни нарушения - по такъв проект работи КАТ, стана ясно от думи на началника ѝ Росен Рапчев пред БНТ.

Сега всички заснети нарушение се обработват от служителите, които извършват контрола и те губят време. А ако има такъв център, глобите ще стигат по-бързо до нарушителите.

Идеята е с пускането на центъра обработката на цялата информация и изготвянето на електронния фиш да става автоматично. Комисар Рапчев каза още, че се работи за увеличаване на броя на техническите средства за контрол, като ще се купят и по-модерни. С тях вече ще се документират повече нарушения на пътя, а не само превишаването на скоростта.

Коментирайки акция "Скорост", която върви тази седмица комисар Росен Рапчев посочи, че по принцип не се разчита на кампанийността, а контролът е постоянен. Той посочи, че през миналата година са регистрирани над 560 хиляди превишения на скоростта, което е със 17 хиляди повече от 2017 година.

Той отчете и подобряването на ситуацията с връчването на глобите, като през миналата година на пътя са били издадени над 82 хиляди електронни фиша.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.