Служители на частни фирми ще бъдат проверявани за неплатени актове към КАТ


Служители на частни фирми ще бъдат проверявани за неплатени актове към КАТ
Снимка: cross.bg

1906

Частни фирми ще бъдат проверявани за служители, които имат неплатени актове към Пътна полиция и множество нарушения, но въпреки това са назначени на длъжност „шофьор“. Такова предложение е направено след съвещание между няколко министерства, провело се в МВР.

Причината за по-крутите мерки, които все още се обмислят, е големият пътен травматизъм в работно време, както и на път към работа, съобщава "Монитор".

„Сериозен проблем е високата смъртност при пътувания по време на работа. През периода 2011-2017 г. по вина на водачи на фирми са загинали 685 и са били ранени 9137 граждани. В тази статистика не са включени пътнотранспортните произшествия с участие на служителите от държавната и общинската администрация, както и пострадалите по време на работа като пешеходци и велосипедисти“, се казва в доклад на МВР, изпратен до Министерския съвет.

Преди дни от КАТ публикуваха съвети за безопасно придвижване през летния сезон. Насоките са към децата, пешеходците, пътниците, велосипедистите и шофьорите.

По-рано този месец пък бе съобщено, че от началото на годината са заловени 5000 пияни и 1500 дрогирани водачи. Половината от употребителите алкохол са били с над 1,2 промила в кръвта - количество, което е наказуемо.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички