Валери Симеонов се похвали, че е затворил Cacao Beach и "Хедон"

Валери Симеонов се похвали, че е затворил Cacao Beach и Хедон
Източник: БГНЕС

Две култови заведения на Черноморието - Cacao Beach и бар "Хедон", са затворени със заповеди на РЗИ-Бургас. Новината потвърди вицепремиерът Валери Симеонов, който отдавна води битка с шума в морските курорти.

"Стигна се вече до първите случаи в новата история на България, при които се стигна до преустановянане експлоатацията на обекти -спирането на обекти по причина неспазване на изискванията на закона за шума в околната среда. Това е новото. Вече четвърти ден какаовият плаж в Слънчев бряг и заведението „Хедон“ на плажа на Каваците южно от Созопол са затворени. Четвърти ден”, заяви Валери Симеонов на брифинг в Бургас, предаде БГНЕС.

Оказва се, че заведенията са били затворени още преди уикенда.

Симеонов не уточни дали собствениците на „наказаните” заведения са обжалвали процедурата, но те могат да продължат дейност веднага след като отстранят нарушението, т.е обеззвучат до нормата локалите си, могат да попадат заявление в РЗИ.

Вицепремиерът порица двете общини Несебър и Созопол и поощри първенеца по спокойствие през летния сезон Поморие.

„До днес ние сме издали 84 предписания протоколи с предписания, издали сме 6 броя актове за административни нарушения, издали сме 22 зповеди за спиране на озвучаването след 23 часа, в това число са и двете заповеди за изцяло спиране на дейността,” даде светлина на проверките директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.