Все още не е ясно кога ще приключи ремонтът на "Граф Игнатиев"

Все още не е ясно кога ще приключи ремонтът на
Източник: Евгения Чаушева/Actualno.com

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ стана символ на некачествените ремонти в София под управлението на ГЕРБ. Това заяви общинският съветник от „Политическа група 5“ в Столичния общински съвет Симеон Славчев пред БНР.

„Недоволството на хората от ремонта е напълно справедливо. Този ремонт трябваше да бъде ключов и знаков, но с положителен знак“, каза Славчев и посочи, че в крайна сметка се е получило точно обратното.

Затова от „Политическа група 5“ внасят специална наредба, която регулира качеството на ремонтите. „Всяка фирма, която не извършва качествено ремонт или не спазва сроковете, да получава минус точки, явявайки се за обществена поръчка. По този начин тези фирми, които извършват некачествени ремонти, да отпадат“, обясни Славчев и добави, че ще се следи цялата история на фирмите и свързаността им. По думите му в момента текстовете се обсъждат с всички заинтересовани страни. Той се надява до края на годината наредбата да бъде внесена.

Идеята е да бъде създадена специална работна група, в която да има хора, които разбират и от технически показатели, каза още общинският съветник и добави мнението си: „За нас най-важни са техническите показатели, а не самата цена“.

„При ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ е променен проектът. Кой си позволи незаконно да промени проекта? Това се оказва масова практика в Столична община“, коментира Славчев.

Зам.-председателят на Общинския съвет в София от ГЕРБ Николай Стойнев съобщи, че от утре започва пробния период с придвижването на трамваите по ремонтираната улица. Той призна, че има забавяне в комуникацията, а районният кмет изобщо отсъства.

Където е възможно, оградите се премахват поетапно, каза Стойнев. Живущите в района и хората, които имат бизнес там, поставиха редица въпроси, по които ежедневно се работи, добави той.

“Внушенията, които се правят, че се харчат публични средства по няколко пъти за едно и също нещо – категорично не отговарят на истината“, отбеляза Николай Стойнев. Той бе категоричен, че ако се налага, по няколко пъти ще се преработват някои места, докато не се направи така, че да отговаря на стандартите. По думите му пропуските се отстраняват за сметка на фирмата.

Стойнев не отговори на въпроса кога ще приключи целия ремонт.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.