Въвеждат се нови правила за регистрацията на автомобили

Въвеждат се нови правила за регистрацията на автомобили
Източник: Actualno.com

От 27 декември продавачите на коли вече няма да бъдат длъжни да представят пред "Пътната полиция" договор за покупко-продажба. Тогава трябва да заработи връзката между полицията и нотариусите, съобщи началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски, цитиран от БНР.

„След тази дата купувачът на превозно средство, което е било регистрирано в България, както и купувачът - български гражданин, който е закупил превозно средство от Европа, в срок от един месец трябва да регистрират превозното средство”, поясни Рановски. И припомни, че до момента определени срокове за регистрация не е имало.

„Изтече ли едномесечният срок, ако не е извършена пререгистрация на превозното средство, не е сменено свидетелството за регистрация, той подлежи на санкция през вторият месец, а след изтичане на втория месец - автоматично, служебно ще му бъде прекратена регистрацията”, каза още Рановски.

Годишно в България над 350 хиляди автомобила сменят собственика си.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 2

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.
  • AxmedBuh

    AxmedBuh
    [url=https://loveawake.ru/znakomstva/]Знакомства Aigne. Сайт знакомств Aigne бесплатно, без регистрации, для серьезных отношений.[/url]

  • AvtoSix

    AvtoSix
    подбор аксессуаров для авто https://goo.gl/QiJXey - товары для автомобилей по нормальным ценам