Засечени са опити за въвеждане на неверни данни за е-винетки

Засечени са опити за въвеждане на неверни данни за е-винетки
Източник: БГНЕС

Засечени са първите опити за въвеждане на неверни данни при преобразуване на хартиени винетки в електронни, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

Голяма част от случаите са опити за конвертиране към е-винетка със срок на валидност 31 декември 2019 година, а такава възможност не съществува. Системата не допуска грешки и засича подобни неточности, тъй като подадената информация се верифицира

В същото време въведените верни данни са обработени и съответните хартиени винетки са конвертирани. В момента се разработва бутон, чрез който на уеб сайта на Националното тол управление www.bgtoll.bg шофьорите ще могат да проверят дали хартиените стикери на автомобилите им са преобразувани в електронни винетки.

Вече са подадени над 16 000 заявления за конвертиране, а за първите четири дни от началото на продажбата са купени 786 електронни винетки за над 78 000 лева.

Пътната агенция напомня, че преобразуването на хартиени в електронни винетки не е задължително, а препоръчително. Водачите, които не го направят, няма да бъдат глобявани. Без значение дали хартиеният винетен стикер е преобразуван, той трябва да остане на предното стъкло на автомобила до изтичане на неговата валидност.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.