Криминалният профайлър Тодор Тодоров разкрива как се водят успешни преговори


Криминалният профайлър Тодор Тодоров разкрива как се водят успешни преговори
Снимка:

15536

Тодор Тодоров е криминален психофизиолог и редовен говорител в бизнес работилницата по Преговори на The Business Institute. Над 10 години работи в сектор „Криминална психология” на Института по психология–МВР, като е бил и началник на сектора. С богат практически опит в областта на психологичното профилиране на неизвестни извършители на тежки криминални престъпления, преговори в ситуации с взети заложници, кризисни интервенции, овладяване на критични ситуации. Тодоров е управител на Assess, най-голямата българска компания за полиграфски изследвания, специализирани психологични услуги и обучения.

Експертът ще бъде гост-говорител в бизнес работилница по Преговори на The Buisness Institute и тази годината. Работилницата ще се проведе на 22, 24, 29 и 31 март 2016 г. 17:00 до 20:30 часа в работното ателие на The Business Institute на ул. Жолио Кюри 23А, в София. Вижте какво сподели Тодоров дни преди началото на работилницата.

Г-н Тодоров, като за начало - мит или легенда е подходът "win-win" в преговорите?

Подходът "win-win" не е нито мит, нито легенда, но приложението му поставя много високи изисквания към професионализма и личностните качества на желаещия да го приложи. Това е подход, при който доста често "противникът" може да стане "съюзник", а това почти винаги води до успех!

Ако трябва да посочите три ключови думи - "ключове" към успешните преговори, какви биха били те? И защо точно тези?

1. Търпение;

2. Ефективен самоконтрол;

3. Стратегическо мислене

Посочвам тях, тъй като без да притежаваме дори една от трите характеристики, сме обречени на провал при воденето на успешен преговорен процес.

Какво правите, когато се налага да влезете в преговори без или с малка подготовка?

Когато вляза в преговори, за които не съм добре подготвен, ако мога си спечелвам време, за да се подготвя. Ако нямам тази възможност, се съсредоточавам върху "опонента", за да мога да го "изуча" по-добре и да спечеля време, като прехвърля отговорността за вземането на решение на по-висшестоящ от мен.

Ако разделим процеса на преговори на две основни части - "на масата" на преговорите и всичко преди/след това - къде се "решава мача" и защо?

Важна е също така и добрата и точна подготовка "преди мача", но тя само подпомага и улеснява процеса. За мен категорично "мачът се решава" на масата! Това е така, тъй като тогава основно значение имат личностните качества и характерови особености на участниците в процеса. 

Колко важни са психологическите техники в преговорите, каква е тяхната роля за успех?

Важността на психологичните техники при воденето на преговори е от съществено значение за успешният им завършек, тъй като от една страна те ни позволяват бързото и точно диагностициране и ориентиране в особеностите на "опонента", а от друга - получаването на полезна информация, посредством която успешно да финализираме процеса.

Вземи едно от последните две места в работилницата на преференциална цена. Регистрирай се в жълтото поле тук до 18 март с промо код Преговори Expert или по мейл на office@thebusinessinstitute.eu и телефон: +359 88 2924710!

За работилницата:

Работилницата по Преговори ще ви помогне да научите и упражните структуриран подход за водене на делови преговори. Трейнингът е изцяло практичен и интерактивен – споделяне на опит и добри практики от фасилитатор с над десет годишен опит в областта на търговските преговори, дискусии по казуси в малки групи, гост-говорител практик в областта на криминалната психология и преговорите.

Съдържанието в сесиите се основава на методиката “Кръг на стойността” (Harvard Business Publishing). Тя дава структуриран подход за преговори, който е препоръчителен между страни, които са или целят да изградят дългосрочни ползотворни взаимоотношения.

Работилницата е насочена към бизнес практици, които имат базови умения за водене на преговори и целят да ги усъвършенстват в практичен и реален бизнес контекст. Подходяща е за експерти и практици, на които ежедневната им бизнес практика налага да участват в преговори със значим за бизнеса ефект – продажби, покупки и доставки, придобиване на активи. За мениджъри и собственици на бизнес, които имат нужда или интерес да доусъвършенстват своите знания и умения в областта на преговорите. 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички