Трагично: Почина футболната легенда Диего Марадона


Трагично: Почина футболната легенда Диего Марадона
Снимка: Guliver/GettyImages

7259

Една от най-големите футболни легенди – аржентинецът Диего Армандо Марадона е починал на 60-годишна възраст. Според аржентински медии той е получил инфаркт тази сутрин.

Бившият футболист е починал само няколко седмици след като му бе направена спешна операция мозъчна операция за премахване на кръвен съсирек.

Преди 2 седмици той бе изписан от болницата, след което се очакваше да постъпи в клиника за лечение на алкохолна зависимост.

Рано тази сутрин (аржентинско време) обаче Марадона е получил сърдечен удар в дома си в Тигре, в северната част на Буенос Айрес. Въпреки че е бил под медицинско наблюдение, лекарите не са успели да предотвратят фаталния край.

Новината беше официално потвърдена от аржентинския национален отбор в Twitter, отдавайки почит на един от любимите футболни синове на нацията. "Ще бъдеш вечно във всяко сърце на футболния свят", се казва в съобщението, с което футболна Аржентина се сбогува със суперзвездата.

Марадона е считан за един от най-великите играчи, стъпвали някога на футболния терен. Славната му кариера преминава през Бока Хуниорс, Барселона, Наполи, Севиля и Нюелс Олд Бойс, за които участва в 491 мача и вкарва 210 гола. По-късно е треньор на няколко футболни клуба и националния отбор на Аржентина.

Като футболист Марадона извежда родната си Аржентина до световната титла на Мондиала през 1986 г., бележейки 5 гола и до сребърните медали през 1990 г. За националния отбор има 91 мача и 34 гола.

Бившите му отбори Барселона и Наполи също изразиха почитта си към аржентинеца.

"ФК Барселона изказва най-дълбоките си съболезнования по повод смъртта на Диего Армандо Марадона, играч на нашия клуб (1983-85) и икона на световния футбол. Почивай в мир, Диего. Благодарим ти за всичко", написаха каталунците в Twitter.

"Винаги в сърцата ни. Сбогом, Диего", написаха от италианския клуб.

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички