Топ 5 на най-богатите готвачи в света


Топ 5 на най-богатите готвачи в света
Снимка: Getty Images

21450

Най-известните и богати готвачи в света са марки сами по себе си. Повечето от тях имат собствени предавания по телевизията, издали са по няколко готварски книги и са дали името си на хранителни продукти. Дали от толкова ангажименти им остава време да готвят в ресторантите си? Дори отговорът да е „не“, това определено не се отразява на финансовото им състояние. Вижте кои са 5-те най-богати готвачи в света.

Рейчъл Рей


Дамата води няколко кулинарни предавания, сред които 30 Minute Meals, Rachel Ray's Tasty Travels и др. и има няколко награди „Еми“ за тях. Издава собствено списание с рецепти. Интересен факт е, че е самоука – никога не е била обучавана професионално за готвач. Богатството ѝ възлиза на 75 млн. долара.

Волфганг Пък


Австриецът е един от най-уважаваните готвачи в света. Ресторантите му неизменно присъстват в класацията топ 40 на най-добрите места за хранене. Притежава общо 20 заведения, кетъринг бизнес, а се е пробвал и в седмото изкуство с няколко роли в различни сериали. Неговото състояние също се изчислява на 75 млн.долара.

Гордън Рамзи


Известен толкова с грубостта си, колкото с готварските си умения, Рамзи е истинска легенда. Телевизионните предавания на шотландеца включват Hell's Kitchen, Master Chef, Ramsey's Kitchen Nightmares и др. Печелил е много награди, а ресторантът му е един от най-добрите в Лондон. В сметките си има 175 млн. долара.

Пол Бокюз


Този френски готвач притежава няколко ресторанта и е посветил кариерата си на това да популяризира използването на свежи зеленчуци в кухнята. Сам създава много известни днес ястия, сред които супата от трюфели. Състоянието му е 185 млн. долара.

Джейми Оливър


Най-младият готвач в списъка е и най-богатият. Познат е най-вече от телевизионните си предавания, а готварските му книги са продадени в огромен тираж. През 2005 г. стартира кампанията Feed Me Better, която има за цел да накара британците да се хранят здравословно. Богатството му е в размер на 400 млн. долара.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички