Уорън Бъфет дари за благотворителност 3,4 млрд. долара

Уорън Бъфет дари за благотворителност 3,4 млрд. долара
Източник: Getty Images/Guliver

Въпреки че е сред най-богатите хора в света, инвеститорът Уорън Бъфет е известен със скромността си - той все още живее в къщата, която е купил преди няколко десетилетия с жена си, има само една кола, а огромна част от парите си дава за различни каузи.

Последното му дарение е с внушителен размер 3,4 млрд. долара. Сумата е от негови акции на компанията му Berkshire Hathaway и ще отиде за пет фондации, една от които е тази на приятеля му Бил Гейтс, пише Fobres.

Въпросните организации работят в различни области - от здравеопазване и образоване през помощ за бежанци до опазване на околната среда и развитие на изкуствата.

Джина Райнхарт - най-богатият човек в Австралия

За разлика от повечето други държави със силни икономики, Австралия може да се похвали с факта, че най-богатият ѝ г...

Бъфет е споделял многократно, че предпочита да дарява на фондации на хора, които познава лично, защото така е сигурен, че парите наистина ще отидат там, където са нужни. С настоящото му дарение общата сума, която той е дал за благотворителност, става 31 млрд. долара.

Инвеститорът е част и от The Giving Pledge, за което вече сме ви разказвали - това е официално обещание на някои от най-богатите хора в света да оставят по-голямата част от парите си за благотворителност след смъртта си. Освен Бъфет, този ангажимент са поели и Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Майкъл Блумбърг, Ричард Брансън, Пол Алън и други. 

За броени часове Илън Мъск се забърка в два скандала

В света на големия бизнес Илън Мъск е със статут на рокзвезда, но това не значи е имунизиран срещу критики. В рамки...

По последни данни на Forbes общото състояние на Бъфет надхвърля 82 млрд. долара.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.