Гърция пуска само ваксинирани в кина и ресторанти


Гърция пуска само ваксинирани в кина и ресторанти
Снимка: iStock

5774

След като планира да предложи предимства за достъп на тези, които са ваксинирани срещу COVID-19, гръцкото правителство ще позволи на неваксинирани, да се смесват с тях в магазините за търговия на дребно и търговските обекти, съобщава вестник Kathimerini.

Заместник-министърът на вътрешните работи Стелиос Пецас обясни, че здравните мерки няма да доведе до разпространението на коронавирус в магазините.

"По отношение на търговията на дребно, дори и при по-ниски нива на ваксинация, използването на здравни протоколи и маски предотврати разпространението на вируса. Следователно в момента няма дискусия за търговията на дребно, а главно за пътуванията и развлеченията", каза той пред телевизия SKAI.

Това означава, че неваксинираните ще бъдат ограничени от посещенеито на закрити места като кина и ресторанти, тъй като вирусът се разпространява отново и по-бързо с появата на заразния вариант Делта. На кафе или ресторант в Гърция: Само с ваксина или отрицателен тест

"Очевидно ще имаме по-голяма лекота на движение за ваксинираните, отколкото за неваксинираните, които може да се налага все повече да остават навън, докато се отправяме към есента", добави Пецас.

Правителството заяви, че обмисля повече ползи за ваксинираните като стимул за тези, които отказват да бъдат ваксинирани, тъй като по-малко от половината от населението на страната от 10,7 милиона е напълно защитено, далеч по-малко от 70%, необходими за по-ефективно отблъскване на пандемията. Гърция дава на младите по 150 евро, за да се ваксинират

Гърция е регистрирала 1553 нови коронавирусни инфекции през последните 24 часа, като 8 са идентифицирани на входни точки в страната, съобщи Националната организация за обществено здраве.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички