Гърция дава на младите по 150 евро, за да се ваксинират


Гърция дава на младите по 150 евро, за да се ваксинират
Снимка: pixabay

6471

Гръцкото правителство обяви, че ще предложи предплатена карта със 150 евро на млади хора на възраст 18-25 години, за да получат поне един доза от ваксина срещу COVID-19. Това ще е стимул за увеличаване на броя на ваксинираните в страната, съобщи вестник Kathimerini, цитиран от БГНЕС. Отиваме на почивка в Гърция само със здравен паспорт

Картата, наречена от министър-председателя Кириакос Мицотакис "паспорт за свобода", ще покрива разходите за пътувания и развлечения, като самолетни и фериботни билети, хотелски резервации, музика, театър и кино, музеи и археологически обекти. Представяйки картата в началото на среща с министри в понеделник, премиерът заяви, че признава тежестта, която дългите месеци на блокиране са оказали върху социалния живот на младите хора.

"Това е дълг към нашата младеж, дар на благодарност, особено преди лятото. [Това] е "благодаря" за тяхното търпение и постоянство", каза той на министрите в телевизионното послание.

"В същото време обаче това също е стимул за ваксинирането на младите хора, които по своята същност допринасят повече за движението. И колкото повече са защитени [срещу вируса], толкова повече ще ограничим предаването на вируса", добави премиерът.

Мицотакис каза, че това е особено вярно, когато страните се сблъскват с по-заразния щам Делта на вируса, който е насочен предимно към тези, които не са били ваксинирани, "но заплашват всеки".

Тези, които се възползват от офертата, ще могат да подадат заявлението си за картата чрез правителствената онлайн платформа gov.gr, ден след като получат първата си доза, каза министърът на дигиталната политика Кириакос Пиеракакис на презентацията. Картата ще бъде налична до края на юли.

 

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички