Симеонов: По морето има недосегаеми заведения


Симеонов: По морето има недосегаеми заведения
Снимка: БГНЕС

2916

Питайте Бойко Борисов. Най-вероятно няма да им помогне. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов, визирайки вчерашните викове по негов адрес „Бойко, спри Валери”, „Бойко, помогни ни” и „Оставка”. Симеонов обяви и, че протестите срещу него са протести срещу закона, който забранява шум след 23:00 часа вечерта до 07:00 часа сутринта. "Престъпниците протестират срещу закона - все едно терористите от "Ал Кайда" да отидат да протестират в Брюксел", категоричен беше той.

Според Симеонов нямало как Бойко Борисов да спре Валери Симеонов, или Валери Симеонов да спре Бойко Борисов, когато всеки от двамата работел съгласно закона. Вицепремиерът коментира присъствието си по време на проверките в Слънчев бряг с думите, че той бил извън бар "Оксижен", за който имало над 20 констативни протокола за шум, които не се спазвали. Има едни наложени рецидивисти в целия този процес, за които институциите не могат да наложат крути мерки заради лошо законодателство, каза лидерът на НФСБ пред Нова телевизия.

По думите на вицепремиера Бургаският административен съд на конвейр отхвърлял основания за затваряне на "шумни" заведения. Той определи решенията на съда като „движещи се със скоростта на светлината”. При 89 случая на заведения, които вдигат шум, 80 отново са отворени от съда, каза Симеонов, който натърти името на председателя на съда – Панайот Генков. Всичко това, според вицепремиера, се случвало, защото нямало подкрепа на държавните институции срещу "тези мутрагени". Затова съм там, за да покажа държавната подкрепа – хората (бел. ред. – инспекторите от НАП) вече имат самочувствието да вършат проверките, уверен е лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов обяви и, че налагащите санкции институции по отношение на туризма и специално за наредбите за шума събрали над 100 млн. лева и работели, докато другите хора спят. Сигурен съм, че на много места по Черноморието е имало тази нощ шум, но нашите дисциплиниращи мерки имат ефект, уверено каза вицепремиерът. Той попита и кой щял да защити служителите на НАП, когато правят проверки на барове като "Оксижен", който дължал над 100 хил. лева на държава и, по думите на Симеонов, е свързано с популярния покрай историята с прострелването на Митьо Очите – Божо Кравата.

От "групата на недосегаемите" Симеонов посочи Cacao Beach и Bedroom, които "тероризирали" цялото крайбрежие. Зад тези заведения стои "култова фигура от подземния свят – Радо Слънцето", заяви вицепремиерът. Той дори влезе в разсъждения как било прекалено да се дават концесии на плажове за по 20 години, защото това създавало "печалбари".

Според Валери Симеонов шумът в Слънчев бряг може да бъде спрян. Той не се съгласи, че през годините на Слънчев бряг е изградена репутация на курорт, където „има купон”. Симеонов дори изрази съмнение, че водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Анна Цолова ходи в Слънчев бряг, както правели много софиянци – за една нощ купон.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички