Валери Симеонов отива на съд заради акциите си срещу шума


Валери Симеонов отива на съд заради акциите си срещу шума
Снимка: БГНЕС

2249

Домакините на отменения фестивал Solar Summer в Слънчев бряг - заведението "Какао бийч", възнамеряват да докажат в съда, че акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в курорта са неправомерни. Това съобщи в интервю за Нова телевизия представителят на клуба Иван Дончев.

Вчера от "Какао бийч" решиха да отменят последните две прояви на най-големия летен музикален фестивал на открито в България заради акциите на различни институции под ръководството на Симеонов. Някои от най-популярните нощни заведения в курорта бяха затворени, като беше изземана озвучителна техника.

Според Дончев "става дума за действията на един овластен човек", внесли смут в световните ди джей среди, докато проблем с държавните контролни органи организаторите нямат. "С тях контактуваме постоянно и имаме протоколи от проверки", допълни той.

Дончев обясни, че фестивалът се провежда от 22 ч. вечерта до около 6 ч. на другата сутрин. По думите му законът изисква при прояви от този тип разстоянието до най-близките сгради да е 200 м, докато в случая е двойно по-голямо. Той допълни, че международната практика в подобни случаи е различна като ограниченията с по-ранен час на прекратяване се налагат, когато проявата е в зона с градско застрояване, докато Solar Summer се провежда на плажа.

Дончев обясни решението за отмяна на последните две от общо осем събития в програмата, "за да не влиза България в черния списък на световните букинг агенции за изпълнители с идеята, че се конфискува техника по време на изпълнения".

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички