2 неща, които да си повтаряте, за да сте по-уверени

2 неща, които да си повтаряте, за да сте по-уверени
Източник: iStock/Guliver

Доброто самочувствие е най-важната предпоставка за успеха. За съжаление то липсва на много хора.

Начинът, по който говорим със себе си, е от решаващо значение за това как се чувстваме и дали вярваме в себе си, пише Inc.com. Оттам съветват всеки ден да си повтаряте тези 2 неща, за да станете по-уверени.

1. Не се влияя от това, които хората казват и мислят за мен.

В кариерата ви трябва да се случат тези 7 неща, преди да навършите 30

Служебният свят се промени в последните години. Ако през XX век белег на успех беше изкачването по корпоративната с...

Това е може би най-важната фраза в списъка. Много хора няма самочувствие, защото обръщат прекалено много внимание на начина, по който другите ги възприемат. Излизането от рамките, в които другите са ви поставили, може да бъде много трудно, но това е от съществено значение, ако искате да си върнете вашата увереност.

Никой не може да се абстрахира напълно от това, което казват останалите, но моят съвет е да се концентрирате върху това, което мислят правилните хора. Хората, които ви подкрепят и стоят до вас в трудните моменти, тези, които ви разбират и познават вашия житейски път, са хората, които трябва да слушате. Заглушете скептиците и игнорирайте негативните мърморковци, които търсят и виждат само недостатъци.

9 неща, които шефът ви трябва да плаща, но често плащате вие

Всеки работодател има своя политика по отношение на разходите на служители, които поема той. В големите чуждестранн...

2. Няма ситуация, с която не мога да се справя.

Самочувствието отразява нивото на вяра, което имаме в себе си, че може да преодолеем предизвикателствата, пред които се изправяме всеки ден. Сериозността и трудността на проблема е без значение. Начинът, по който възприемаме самото предизвикателство е също толкова незначим. Това, което всъщност има значение, е как виждаме себе си в сравнение с препятствието. С други думи, кой е по-голям във вашето съзнание: вие или вашият проблем? Онзи, който мислите за по-силен, обикновено печели.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.