АПИ: Целта ни е ремонтите по магистралите да приключат до зимата

АПИ: Целта ни е ремонтите по магистралите да приключат до зимата
Източник: АПИ

Продължават ремонтите по магистралите „Тракия” и „Хемус”, като целта ни е те да приключат преди зимния период. Това каза в Банско председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов, предаде „Фокус” .

„Лятото не можехме да правим ремонти, защото трафикът беше много усилен Сега е времето да ги направим и малко е притеснителен като срок”, каза още Глосов.

Той подчерта, че шофьорите трябва да бъдат много внимателни и да спазват указанията и пътните знаци на „Пътна полиция”, на всички места, където се извършват ремонти. Това вече са четири участъка на АМ „Тракия” и толкова за АМ „Хемус”.

„Подменят се на места конструктивни елементи, като това са виадукти, които се нуждаеха от тези ремонти и не бяха доста дълго ремонтирани. Шофьорите могат да ползват стария път, който е дълъг много и рядко го предпочитат. Проблем е когато недобросъвестни шофьори карат в аварийната лента и се получава тапа от три ленти”, каза още Глосов.

Ремонтът на мостовите съоръжени ще продължи и през следващата година, като голяма част от тях са по магистралите. Тези съоръжения са обследвани и е с приоритизиран ред, по който трябва да бъдат ремонтирани, за да са подобри тяхното състояние.

„До зимния сезон се надяваме да отворим цялата магистрала „Хемус”, с изключение на тунела „Витиня", в лява страна в посока София. Този тунел има конструктивни проблеми в самата тръба. Оказа, че лявата тръба има проблеми и поне една година ще продължат ремонтите на тунела”, каза още Глосов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.