БСП и ГЕРБ в спор защитава ли държавата превозвачите

БСП и ГЕРБ в спор защитава ли държавата превозвачите
Източник: БГНЕС

БСП обяви, че ще покани премиера Бойко Борисов в парламента да докладва за свършеното от кабинета в защита на превозвачите ни. Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски. Премиерът ще бъде поканен още в 9.00 часа в утрешното пленарно заседание.

Той отчете, че българските превозвачи са били предадени през изминалата една година от българското правителство, защото са подкрепили преди време пред Европейския парламент промените в регламента. "Никъде освен на срещите с тях по хотели и сбирки не са намирали съпричастност в българското правителство. Тук в България си говорим едно, на срещата с Макрон в Евксиноград се говори едно, но там, където трябва да бъдат защитавани българските интереси, мълчат", каза Свиленски, цитиран от "Фокус".

Той припомни, че миналият петък Народното събрание е приело позиция, с която задължава българското правителство да вземе решение и да каже какво защитава от всичките искания на превозвачите. "От днес нататък, когато остават десетина дни, правителството трябва да представи своите предложения. Те няма как да бъдат разгледани и гласувани. Трябва да стане ясно на българските превозвачи, които вчера започнаха да му благодарят, че те са предадени от собствения си министър и министър-председателя", посочи Свиленски.

По-късно от ГЕРБ също дадоха пресконференция по темата.

"От една година премиерът Бойко Борисов поставя въпроса за пакета за мобилност на всяка своята среща с всеки европейски лидер", каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков, цитиран от БГНЕС.

За Биков днешната пресконференция на БСП е един последен опит по някакъв начин да се хвърли сянка върху българското европредседателство. „Викане на премиера в НС в деня, в който в София пристигат всички европейски лидери, плюс лидерите на Западните Балкани, които се събират за първи път в този формат – самият въпрос е потвърждение на това - не ги интересува нито какво ще им каже премиерът, нито какво прави правителството, интересува ги да събарят държавата, нищо друго”, каза Биков.

Българското правителство защитава българските превозвачи, категоричен беше и Станислав Иванов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.