ЕК върнала част от текстовете за превозвачите, Московски пише опровержение

ЕК върнала част от текстовете за превозвачите, Московски пише опровержение
Източник: БГНЕС

Европейската комисия върна част от текстовете за транспортните фирми, министър Московски пише опровержение. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка с българските предложения за промени в законодателния проект за мобилност.

„Европейската комисия върна част от текстовете по линия на транспортните фирми - някои от тях ни удовлетворяват, други - не. Така че в момента министърът на транспорта Ивайло Московски и екипа му пишат опровержение по някои от точките и се надявам да продължим да работим в тази посока и да имаме съответната подкрепа“, каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Темата коментира и бившият премиер и настоящ председател на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

"По мобилния пакет решаваща роля има правителството, но предложенията в него имат характер на протекционизъм в полза на едни държави срещу транспортния ни сектор", заяви той.

„Разделението не е толкова на политически семейства, колкото на национални групи. Това, което ние се опитваме да постигнем да има справедлив баланс, защото такъв беше постигнат например при трудните преговори между страните-членки в институциите по отношение на директивата за командированите“, каза още той.

По думите му това ще се търси и в разговорите за транспортния сектор.

По-рано Европейската народна партия се обяви в защита на българските превозвачи. "ЕНП ще подкрепи предложенията по пакета „Мобилност”, които ГЕРБ внесе в Европарламента и ще застанем зад тези идеи", обяви на брифинг в Народното събрание председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.