Порожанов също е обект на проверка заради къщите за гости

Порожанов също е обект на проверка заради къщите за гости
Източник: БГНЕС

Прокуратурата извършва независима проверка, която не е съвместно със земеделското министерство по отношение с неправомерното усвояване на средства за изграждане на къщи за гости. Това заяви на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев, който разсея твърдения в медиите с мотива, че „някой се е объркал“ като е казал, че двете институции работят заедно, предаде БГНЕС.

На въпрос дали означава, че объркването е и на самия министър Румен Порожанов, Гешев не отхвърли възможността и министърът да е допуснал грешка по време на изявление.

„Ние проверяваме абсолютно всички, които имат отношение по програмите за изграждане на къщи за гости. В случай, че се установи нарушение на длъжностни лица, няма пречка да бъде повдигната наказателна отговорност и на държавни служители – независимо от техния ранг на бивши или настоящи кадри“, каза още Гешев.

Иван Гешев обясни, че наред с проверката на къщите за гости, Порожанов ще бъде проверен и по последния случай за група от 8 души, които са с повдигнати обвинения за престъпления по две от програмите на ПРСП, чиито принципал е Фонд „Земеделие“. Проверява се периодът 2025- 2018, когато директор е бил самият Румен Порожанов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.