Работодателите се отказаха да протестират и да искат оставката на Петкова

Работодателите се отказаха да протестират и да искат оставката на Петкова

Работодателските организации няма да протестират заради новата цена на тока за бизнеса и се отказват да искат оставката на енергийния министър Теменужка Петкова. Това стана ясно след тяхна среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

Припомняме, че вчера работодателите настояха за напускането на Петкова, чието поведение нарекоха "нагло". В последните седмици те си размениха остри реплики с министъра относно случващото се на пазара на ток у нас.

"Удовлетворени сме от диалога, няма да се наложи да искаме оставката на министъра на енергетиката", заяви след срещата председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. Всъщност неговата организация бе единствената, която вчера не бе подписала искането за оставката.

"Постави ли сме си две седмици като време след срещата с министър-председателя и неговия екип, ще тръгнат съответните законодателни инициативи и протест няма да има", каза и Кирил Домусчиев от Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) в отговор на въпроса дали заявения голям протест за 28 февруари ще се състои, предаде БГНЕС.

В краткосрочен план разчитаме на съдействието на енергийния министър Петкова, добави Домусчиев. След проведения днес разговор и мерките, които трябва да се вземат, можем да имаме един краткосрочен резултат, а със закона и дългосрочен. За да имаме модерна енергетика, а и българската индустрия да получава електроенергия на пазарни цени, за да може да се конкурира с наши конкуренти от съседни и други европейски държави. Един добър диалог се получи и получихме съгласие за всички мерки, които българските работодатели предлагат, добави още Домусчиев.

Редактор:

Expert.bg
Горещи оферти

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.