Според ръководството на АПИ медиите нарочно показват само пътищата с дупки


Според ръководството на АПИ медиите нарочно показват само пътищата с дупки
Снимка: БГНЕС

3556

Не е за сметка на качеството това, че даваме най-малко пари за магистрали – медиите показват магистралите, които не са ремонтирани от 30-40 години. Новата част на АМ "Тракия" беше показана като пример за проект, изпълнен с европари, в Европейския парламент. Това заяви инж. Светослав Глосов, член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) в коментар относно състоянието на пътната мрежа в България.

Глосов повтори за пореден път стари оплаквания на АПИ – че няма пари, но с въвеждането на ТОЛ системата нещата ще се променят. По закон таксите от ТОЛ системата отиват за поддръжка и изграждане на нови пътища, заяви членът на АПИ. Той добави пред Нова телевизия и, че предстои "в най-скоро време" поръчка за Лот 3.2 на АМ "Струма". Що се отнася до археологическите разкопки по пътя на Лот 3.1, може да има сериозно забавяне – до 2 години, по думите на Глосов, който не се ангажира с прогноза колко би се оскъпила АМ "Струма" при нов проект, заради опазването на разкопките. Причината е, че ще загубим еврофинансиране, заради забавянето на изграждането на магистралата.

Същевременно началникът на КАТ комисар Бойко Рановски обясни, че задължителното слагане на вериги през зимния период, което се предлага, е вписано като текст заради "недобросъвестните водачи", но тепърва ще се обсъжда. По проблема с кръговото движение и премахването на предимството на дясностоящия там, началникът на КАТ коментира, че в много държави било така – с предимството за този, който вече е в кръговото движение.

Относно отразяването на платени глоби в системата на КАТ, Рановски обяви, че гарантира, че всичко с електронната система е наред, имало проблем само с плащанията по банков път.

Същевременно зам.-изпълнителният директор на Автомобилна администрация Дамян Войновски каза, че предвиденото ново изискване техническите поправки да се правят в сервиз не означава абсолютно всичко да се прави в сервиз. Това, което е описано като възможна манипулация в сервизната книжка на автомобила, ще може да се прави и извън сервиз – всичко друго обаче ще трябва да е в сервиз, по думите на Войновски.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички