Звезди започнаха да трият профилите си във Facebook

Звезди започнаха да трият профилите си във Facebook
Източник: Getty Images/Guliver

Очакваше се, че скандалът с изтичането и манипулирането на данни на 50 млн. потребители на Facebook ще има тежки последици за социалната мрежа и ето, че те са факт. Сривове на борсата доведоха за финансови загуби за компанията, основателят Марк Зукърбърг ще трябва да дава обяснения пред Конгреса в САЩ, доверието на хората е силно разклатено. А сега и знаменитости започнаха да трият профилите си, което допълнително може да намали популярността на мрежата.

Сред първите, напуснали Facebook, са певицата Шер и комедийният актьор Уил Фаръл. Чрез друга социална мрежа Шер обяви, че е решила да премахне профила си, въпреки че той ѝ е помогнал в благотворителната ѝ дейност, защото "има неща, по-важни от парите". Всъщност официалната страница на певицата все още е активна, така че тя вероятно говори за свой личен профил.

Актьорът Уил Фаръл също се обърна към приятелите си във Facebook, като заяви, че е силно притеснен от начина, по който данните на милиони потребители са били използвани за "подкопаване на демокрацията и нарушаване на личното пространство". Той е бил възмутен и от факта, че мрежата е блокирала профила на човека, разкрил цялата схема.

Ким Чен Ун има 100 коли, 30 пиана и часовници за 8 млн. долара

Личният живот на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е обвит в мистерия. Тоталитарната държава разкрива много малко п...

"Не мога вече с чиста съвест да използвам услугите на компания, която позволява разпространението на пропаганда и директно я насочва към най-уязвимите към нея", допълва актьорът.

Преди дни известният предприемач Илън Мъск също изтри профилите на компаниите си от Facebook.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.