9 сигурни знака, че колегите ви мразят


9 сигурни знака, че колегите ви мразят
Снимка: iStock/Guliver

7642

Спокойната атмосфера в офиса е изключително важен фактор за успешната работа. Трябва да знаете на кои колеги можете да се доверите и кои е по-добре да избягвате. Ако ви е трудно да прецените отношението на другите към вас, погледнете тези признаци, посочени от Business Insider - ако са налице, значи колегите ви определено не ви харесват. 

1. Интуицията ви го подсказва

Не поставяйте под съмнение интуицията си. Ако подозирате, че някой колега от офиса не е особено приятелски настроен към вас, отделете допълнително внимание на цялостното му поведение. С всички ли се държи по този начин или само с вас

2. Не са разговорчиви

Ако пошитате колегите си „Как сте?“ и получите отговор „ОК“ или „Добре“ и нищо повече, има вероятност да не сте сред най-популярните хора в офиса. Същото се отнася и за имейлите, в които се минава директно към въпроса, подминавайки напълно нормалния поздрав, от рода на „Здравей“ и „Добър ден“

3. Никога не ви включват в офис шегите

Шегите са ключова част от изграждането на добри отношения на работното място. Това, че не сте поканен във вътрешния приятелски кръг в офиса, е знак, че колегите ви не се чувстват достатъчно комфортно във ваше присъствие

4. Правят се на шефове

Някои ваши колеги може да опитат да отслабят и омаловажат вашата позиция, играейки ролята на шеф, въпреки ясната липса на каквато и да е било реална власт.

5. Не отчитат вашето присъствие

Ако колегите ви не казват „Добро утро“, когато пристигнете на работа или пък „Приятна вечер“, когато си тръгвате, най-вероятно не таят положителни чувства към вас.

6. Изпращат негативни сигнали с езика на тялото

Без значение дали са кръстосали ръце пред гърдите си или са втренчили поглед в компютърния екран, езикът на тялото им често показва истинските чувства, които колегите ви изпитват към вас.

7. Постоянно ви противоречат

Ако имате чувството, че някой постоянно оспорва всяка ваше предложение, преди дори да сте завършили мисълта си, има голяма вероятност този човек да ви мрази до такава степен, че да е предубеден срещу всяка ваша идея, дори и тези, с които би се съгласи при други условия.

8. Заговорничат срещу вас

Ако се чувствате, сякаш сте поставени във сцена от филма "Гадни момичета" и групичката от офис приятели не ви кани да седнете при тях на обяд, имайте предвид, че вашата компания не е особено желана.

9. Никога не ви питат за личния ви живот

Забелязали ли сте, че колегите ви говорят един с друг за техните деца, семейства и хобита, но никога не споменават подобни теми пред вас? Това означава, че колегите ви нямат намерение да създават приятелски отношения с вас.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички