Спират строителството на спорния проект "Златен век"


Спират строителството на спорния проект "Златен век"
Снимка: Actualno.com/Mилена Славкова

3968

Разрешението за строеж на сградата „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“ е изтекло. Това отново е заявила кметът на София Йорданка Фандъкова на среща с премиера Бойко Борисов.

Фандъкова поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да бъдат предприети действия по спиране на строителството на сградата. Министър Аврамова информира премиера Борисов, че след окончателното приключване на проверката на ДНСК са констатирани съществени отклонения при строителството, които дават достатъчно основания за спиране на строежа, съобщават от правителствената пресслужба.

На базата на всички факти и обстоятелства по приключилите проверки на ДНСК и Столична община, и докладваното от министър Петя Аврамова и от кмета Йорданка Фандъкова, премиерът Бойко Борисов разпореди на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът да не продължава.

Незаконният строеж на високата сграда предизвика гневни реакции на живущите в района и те протестираха неколкократно срещу плановете на компанията "Артекс" да вдигне небостъргача.

От инициативния комитет "Лозенец" заявиха по-рано, че ако "Златен век" бъде построен, той ще се превърне в паметник на корупцията, който да се вижда от целия град. Вчера те организираха пореден протест срещу небостъргача и незаконното строителство като цяло.

 

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички