4 ситуации, в които НЕ трябва да пиете вода

4 ситуации, в които НЕ трябва да пиете вода
Източник: iStock/Guliver

Всички знаем, че за здравето ни е изключително важно да приемаме достатъчно вода. Има обаче и случаи (макар и да са малко), в които живителната течност не е препоръчителна. От BrightSide ни посочват някои от тях.

Преди лягане

Имате навика да пиете голямо количество вода преди лягане? Не е добра идея. Един от нежеланите ефекти се проявява сутрин, когато лицето и крайниците ни са подпухнали.

Преди, по време и след хранене

Не е препоръчително да приемаме течности в нито един от тези три случая. Това може да доведе до стомашно разстройство или намалено слюнкоотделяне. Студената вода и алкохолът пък могат да утежнят положението още повече.

Когато се подлютим

Никога не трябва да "гасим пожара" в устата си от люти чушки с вода. Тя изобщо няма да ни помогне, а дори може да влоши положението. В този случай най-добрият ни приятел е млякото.

Направо от маркуча

Сигурно ви се е случвало да ожаднеете, докато поливате градината, растенията или моравата. В подобен момент най-близкият източник на вода в този момент - градинския маркуч. Да, но не трябва да го правим, защото някои съставки от него могат да бъдат опасни за здравето ни.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.