Важни моменти при монтаж на вградените камини


Важни моменти при монтаж на вградените камини
Снимка: Jill Wellington / Pixabay

207

Камините са тип отоплителни съоръжения, на които разчитат много домакинства през отоплителния сезон. Вариантите за инсталация на уредите са разнообразни, а тези, които предпочитат по-елегантен и естетичен вариант с основание залагат на вградени камини. Монтажа на уредите е изключително решаващ за осигуряването на такива решения, които са от значение за това да се подобрят значително условията за отопляване на имота и да се постигнат поносими отоплителни разходи. Камината е цялостно тяло, което се състои от горивна камера, извод към димоотвода, отвор (врата) за зареждане с гориво. Според начина на инсталиране вариантите, които пазара представя са свободнотоящи и за вграждане. В днешната тема ще изложим някои базови, основни предимства на вграждането като принцип за монтаж на съоръжението.

Какво споделят експертите за моделите за вграждане?

Богатият асортимент от камини за вграждане показва, че има защо да се доверите на професионална консултация. Предложенията са за класически, бетонови, френски, модерни, дизайнерски, които са изработени по поръчка и други. Особеното при всеки модел е, че има стандарти и изисквания, които са взимат под внимание за да се подходи експертно към инсталацията на съоръжението така, че то да работи ефективно, пълноценно и безопасно.

Вграждането има своите положителни ефекти, тъй като се свързва с:

  • Подреденост на интериора;
  • Елегантно излъчване на помещението, в което се намира съоръжението;
  • Изключително практично и безопасно отопление;
  • Оптимизират се значително разходите;
  • Усвоява се топлинната енергия и се намаляват загубите;
  • Лесно се обслужва такъв уред;
  • Според типа на камината могат да с отопляват и други помещения в имота.

 

Разновидностите в търговската мрежа наистина провокират редица въпроси. Тъй като е по-специално съоръжение е необходимо да се приложат някои адекватни мерки, които са пряко свързани с инсталацията и осигуряването на една по-ефективна, отговорна и сигурна атмосфера.

Разлика между открит или затворен монтаж

Сигурно ви е направило впечатление, че при някои уреди имате контакт с живия пламък. Това са наистина красиви и придаващи романтика решения, но риска от попадне на жар от дървата по пода в помещението или пукащите горящи трупи е много голям. Затова има причина този вариант камини да са най-малко препоръчвани и избиране. На практика не са особено безопасни и за да бъдат използвани се използват допълнителни прегради, които свеждат до минимум риска от възникване на пожар.

Вградените тип затворени камини са по-добрата алтернатива. Предвид отличното им ниво на безопасност те се оказват и най-предпочитани от клиентите. Тук можете да избирате измежду два типа отваряне на камината:

  • Хоризонтално;
  • Вертикално.

И двата варианта могат да бъдат приложени при уреди, които са от типа с водна риза, тип сухи или с въздушна риза. Идеята е при запалена, горяща камина да се подсигури оптимална защита за имота. Използват се за оптимална безопасност и декоративни каменни или гранитни елементи, които осигуряват ефективна защита от неконтролирано попадане на запалими частици в помещението.

Защо монтажа на вградените е по-сложен?

Спецификата на тези урди е в това, че се инсталират в стена или специално изградена колона в средата или друга част на помещението. Тъй като се касае за отоплителни решения, които изискват свързване с димоотвода то има защо да бъдат взети под внимание всички онези детайли, които са пряко свързани с чистотата, безопасността и подобряването на условията за живот в имота, посочват и от този блог.

Когато помещението по-голямо и монтажа ще бъде извършен в специално проектирана и допълнително изградена колона много внимателно следва да се прецени цялостната обстановка, наличието на мебели и тяхното позициониране в стаята. Всяка дори минимална грешка при инсталацията може да се отрази на ефективността при използването на съоръжението.

Имайки предвид спецификата на всяко съоръжение от категорията инсталацията може да отнеме повече време. Добре е да имате предвид при налаганата промяна в отоплителния режим на дома си, че монтирането на вградени камини изисква между 5 и 15 дневен период за постигане на положителен ефект, съобразен с архитектурата на помещението.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички