Кой е по-богат: Виктория или Дейвид Бекъм?


Кой е по-богат: Виктория или Дейвид Бекъм?
Снимка: Getty Images

5899

Кой е по-богат, Дейвид Бекъм или съпругата му Виктория? Дейвид Бекъм е име, синоним на футболни постижения, спечелил си статут на легенда както на терена, така и извън него.

48-годишната английска суперзвезда извървя дълъг път от началото на своята кариера в Северен Лондон, като сега има обявено лично нетно състояние от над 450 млн. долара, като продължава да оставя ярка следа в света на спорта и бизнеса. И докато бляскавата му футболна кариера може да е приключила през 2013 г., пътуването му към финансовия успех едва започва, пише Marca.

Дейвид Бекъм, футболната икона

Източник: Getty Images

Пътуването на Дейвид Бекъм към славата започва с големи отбори като „Манчестър Юнайтед“ и „Реал Мадрид“, където демонстрира своя забележителен талант. Той беше и капитан на английския национален отбор в повече от половината от мачовете си за Трите лъва на три различни световни първенства.

Кулминацията на кариерата на Бекъм беше в периоди с LA Galaxy, „Милан“ и ПСЖ, преди да се оттегли от професионалния футбол.

По времето, когато се отдръпна от терена, Бекъм спечели умопомрачителните 800 млн. долара, което го направи един от най-добре платените спортисти на своето време.

По-голямата част от доходите му идват от заплатите му в клуба и доходоносни реклами с известни марки като Armani, Gillette, PepsiCo и Adidas по време на неговите игрови дни.

Бизнес империята на Бекъм

Източник: Getty Images

Предприемаческият дух на Дейвид Бекъм не намаля след пенсионирането му. Той преминава безпроблемно в света на бизнеса, създавайки DB Ventures през 2014 г.

Това начинание се превърна в център за дейностите на Бекъм след футболната кариера, включително реклами с марки като Adidas, Tudor Watches и неговата собствена марка уиски Haig Club.

През март 2022 г. Бекъм направи сериозен ход, като продаде 55% от DB Ventures на Authentic Brands Group, сделка, която се очаква да му донесе над 230 млн. долара.

Участието на Бекъм в света на футбола се простира и отвъд играта.

През 2014 г. той използва опцията си за договор с Galaxy/MLS от 2007 г., за да започне франчайз от Major League Soccer (MLS), Inter Miami.

Отборът се присъедини към MLS през 2020 г. и оттогава отбеляза експоненциален растеж с пристигането на Лионел Меси по-рано тази година, което значително повиши стойността му до приблизително 1,3 до 1,5 млрд, долара до 2024 г.

ОЩЕ: Сложната сделка: Как "Интер Маями" успя да привлече Меси?

Впечатляващите приходи на Виктория Бекъм в модата

 

 

 

Финансовият успех на Дейвид Бекъм е допълнително подчертан, когато вземем предвид комбинираното му богатство със съпругата му Виктория Бекъм.

Влиятелната двойка може да се похвали със зашеметяващите 514 млн. долара общо богатство, според Sunday Times Rich List.

Докато личната нетна стойност на Дейвид се оценява на около 450 млн. долара, нетната стойност на Виктория възлиза на приблизително 70 млн. долара.

Виктория Бекъм, бивша Spice girl, превърнала се в модна икона, също направи значителен напредък сама по себе си.

Нейният моден лейбъл Victoria Beckham отбеляза забележителен растеж, като годишните приходи скочиха с 42% до 71 млн. долара до края на 2022 г.

Източник: Getty Images

Виктория и Дейвид се запознаха през 1997 г. по време на футболен мач на знаменитости и се ожениха на 4 юли 1999 г. в Ирландия. Говори се, че сватбеният им прием е струвал над 825 000 долара.

И двамата Бекъм са използвали своите таланти и предприемачески дух, за да изградят успешни кариери отвъд първоначалните си претенции за слава.

Двойката също е създала впечатляващо портфолио от недвижими имоти по целия свят на стойност 88 млн. долара.

Най-скъпият имот на семейството е тяхната градска къща в Лондон в Холанд Парк за 37 млн. долара. Те също притежават мезонет в Маями, Флорида, ферма в Котсуолдс и два дома в Дубай, включително апартамент в Бурж Халифа, най-високата сграда в света.

Двойката има четири деца: Бруклин (24), Ромео (21), Круз (18) и Харпър (12).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Колко пари са били нужни за да сте сред най-богатите в САЩ преди 40 години? А сега?

Футбол, баскетбол, голф: Къде е най-високоплатеният спортист?

18 нови милиардери влязоха в елитния клуб на най-богатите американци

Кои са градовете с най-много милиардери в света?

Една от най-богатите жени в Азия загуби над 80% от състоянието си само за две години

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички