Футбол, баскетбол, голф: Къде е най-високоплатеният спортист?


Футбол, баскетбол, голф: Къде е най-високоплатеният спортист?
Снимка: iStock

8374

Професионалните спортисти печелят милиарди долари по време на своите кариери. Вероятно може да се очаква, че най-добре печелят суперзвездите в голфа или футбола, но всъщност се оказва, че титлата отива при баскетболна легенда.

Майкъл Джордан е най-добре платеният спортист в света за всички времена, като неговите доходи възлизат на 3,3 млрд. долара, според данни, анализирани от CasinosEnLigne.com.

Легенда в баскетбола и един от най-великите играчи на всички времена, Майкъл Джордан влезе в 11 звездни отбора на американската Национална баскетболна лига и спечели редица титли и награди за най-ценен играч.

Влиянието му обаче е далеч по-голямо от всичките му награди и шампионати. Въпреки че Джордан се пенсионира преди 20 години, той все още е начело в класацията на най-добре платените спортисти в света. Според данни на Sportico, Forbes и Sports Illustrated той е спечелил повече пари от Кристиано Роналдо и ЛеБрон Джеймс, взети заедно.

Следващите трима спортисти в класацията са голф играчи. Тайгър Уудс е на 2-о място с общи доходи от 2,5 млрд. долара. Следват Арнолд Палмър и Джак Никлаус, съответно с 1,7 млрд. и 1,63 млрд. долара.

Кристиано Роналдо, най-добре платеният футболист в класацията и заема 5-о място с 1,58 млрд. долара, със 100 млн. долара повече от съперника си Лионел Меси. Друга баскетболна суперзвезда, Леброн Джеймс, следва с 1,53 млрд. общи доходи.

Най-високоплатеният спорт

Голфът определено води като най-високоплатения спорт. Според данни на Sportico 4 от 10 най-добре платени спортисти са голф играчи, като са през целия си живот са спечелили впечатляващите 7,2 млрд. долара.

След него се нареждат баскетболът и футболът с по две имена в топ 10. Двете баскетболни легенди Майкъл Джордан и Леброн Джеймс са натрупали над 4,8 млрд. долара общо, а единствените две футболни звезди в топ 10 Кристиано Роналдо и Лионел Меси следват с малко над 3 млрд. долара общи доходи.

Освен това според статистиката 5 от 10-те най-добре платени спортисти за всички времена вече са пенсионери.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Топ 15 на най-богатите спортисти на всички времена

Това са 10-те най-високоплатени спортистки в света

Флойд Мейуедър е най-високоплатеният спортист в света, ето кои са в топ 10

Кристиано Роналдо отново е най-добре платеният спортист в света

Тайгър Уудс е най-добре платеният спортист на десетилетието

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички