Televic България строи завод за 10 милиона лева до Пловдив


Televic България строи завод за 10 милиона лева до Пловдив
Снимка: invest.plovdiv.bg

18922

Белгийската компания Televic започна изграждането на нова производствена база до Пловдив. Инвестицията е в размер на 10 милиона лева, като строежът започна в края на 2021 г., а плановете са фабриката да бъде завършена още в края на тази година. 1000 работници търси нов голям завод край Пловдив

Новата база, в която ще се произвеждат всички високотехнологични комуникационни системи на Televic, ще бъде разположена в непосредствена близост до първата сграда на Televic в село Царацово, община Марица, област Пловдив. Новата фабрика ще заема над 5500 кв. м застроена площ, включващи административни и складови площи, като проектът ще допринесе значително за инфраструктурното и икономическото развитие на региона.

На официалната "първа копка" присъстваха посланикът на Белгия Н. Пр. Фредерик Мьорис, изпълнителният директор на Televic Group Томас Ферщратен, областният управител на Пловдив Йордан Иванов, зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, кметът на община "Марица" Димитър Иванов и др.

"Изключително съм щастлив от устойчивото развитие на Televic България и възможността да позиционираме тази локация като основен производствен хъб. Това е резултат, постигнат благодарение на огромния професионализъм и ангажираност на нашия екип. В момента, производствената ни дейност се осъществява от около 200 висококвалифицирани служители, като близо 30% от тях са жители на село Царацово. Именно успешното сътрудничество с местния бизнес и държавни структури през последните 15 години ни дават увереност в успеха на инвестицията и потенциала за бъдещо развитие. Тази нова производствена база не само ще създаде повече работни места, но и ще бъде образец за модерно строителство, устойчивост и иновативност в региона", каза Томас Ферщратен, изпълнителен директор на Televic Group.

"Историята на Вашата компания е част от успеха на региона на Пловдив. Инвестициите в развитието и разширяването на бизнеса Ви повече от 20 години е пример за устойчивостта на местната икономика". С тези думи Стефан Стоянов се обърна към присъстващите и добави, че град Пловдив продължава да утвърждава позициите си като водещ притегателен център за компании от различни световни пазарни ниши. Австрийски гигант вдига завод за 60 млн. лева в Пловдив

"Благодаря на Televic Group, че избра село Царацово и инвестира именно тук, защото вашето световно лидерско място доказва и Община Марица като добра почва за инвестиция в България. Със значимата втора инвестиция на Televic Group и третата белгийска инвестиция в региона, вие утвърждавате приятелството и сътрудничеството между Кралство Белгия и Република България", каза Димитър Иванов, кмет на община "Марица". Българската Кимкооп отваря нова фабрика за оптика край Пловдив

Дружеството произвежда продукти за болнично обзавеждане, транспортни и комуникационни системи в железопътния транспорт, а също и системи за мултимедийно обучениe, които се използват в метрото в Лондон, Шанхай, и в конферентите зали на Европейския съюз, ООН и Белия Дом.

Televic съществува от над 75 години, като има производствени мощности в Европа, САЩ и Китай. Компанията работи в България вече повече от 15 години - от 2006 г. Страната ни е от стратегическо значение за "Телевик" за разработването на нейните хардуерни и софтуерни продукти и решения. През 2011 г. компанията открива у нас научноизследователски и развоен център с фокус развиване на софтуер за нуждите на прилежащото производство, а през 2017 г. отваря и нов офис в Пловдив. Какви са свободните работни места в компанията можете да видите тук.

За удобството на служителите на Televic България в новата фабрика са предвидени панорамна столова с открита лятна градина и зона за релакс, зала за събития, споделени офис пространства и конферентни зали.

Кои са Televic

Televic е лидер в разработването, производството и инсталирането на високотехнологични комуникационни системи през последните 75 години. Със седалище в Белгия и офиси и заводи в Европа, Азия и САЩ, в Televic работят над 900 души по целия свят. Televic разполага с производствен завод в с. Царацово и офис за научноизследователска и развойна дейност в близост до центъра на Пловдив. Компанията се фокусира върху 4 пазарни ниши: конферентни системи, здравеопазване, железопътен транспорт и образование. Пазарът на Televic Group за изминалата година възлиза на близо 150 млн. евро.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

След стачка на работниците: Завод край Пловдив вдига ваучерите до 200 лева

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички