Тома Белев: Реалният собственик на "Юлен" все още не е известен

Тома Белев: Реалният собственик на Юлен все още не е известен
Източник: БГНЕС

Не е въпросът дали е Георгиу или Жирардели, въпросът е какво оттук нататък. За мен реалният собственик все още не е известен, докато не се изчисти произходът на средствата и това дали Жирардели ги е декларирал в Швейцария. Това заяви Тома Белев от Коалиция „За да остане природа в България“ пред националното радио по повод новината, че ски легендата Марк Жирардели е мажоритарен собственик на "Юлен" АД.

„Досега, включително в отчетите за миналата година на „Юлен“ АД, като собственик е посочена /на 87% от акциите в „Юлен“ АД/ една фирма в британските Вирджински острови, която пък е собственост на друга фирма в Кипър, на която собственик е Георгиус Георгиу. Сега се заявява, че не е Георгиу, а е Марк Жирардели. Убеден съм, че още някое име може да изскочи. Става въпрос за проверка на произхода на средствата, които г-н Жирардели се надявам да успее да докаже, че е имал средства, с които да закупи съответния концесионер“, допълни Белев.

По думите му, ако е вярно, че докато е придобивал собствеността, Жирардели е бил и съветник на министъра на туризма, тогава излиза, че той е действал в собствена полза.

„За това трябва да се самосезира КПКОНПИ, за да може да се провери дали не е нарушил конфликта на интереси, докато е съветвал г-жа Ангелкова да е действал в своя собствена полза“, каза още той.

Жирардели може да се окаже собственик и на "Витоша ски" АД, защото тя също е собственост на митичния Георгиус Георгиу, заяви Тома Белев и добави: "Да не се окаже, че е собственик и на някоя от фирмите, които се опитаха да придобият ЧЕЗ".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.