БСП поиска прекратяване на концесията на Летище София


БСП поиска прекратяване на концесията на Летище София
Снимка: БГНЕС

2704

Настояваме процедурата по отдаване на концесия на Летище София за 35 години да бъде прекратена. Това заяви днес депутатът от БСП лява България Жельо Бойчев на брифинг в парламента от името на ПГ, предаде БГНЕС.

Не може едно правителство в оставка, а след това и един служебен кабинет, да се произнасят по толкова значими въпроси, продължи Бойчев.

Ние се обявихме срещу концесията още при самото й обявяване и считаме, че едно редовно избрано правителство с ново мнозинство в следващото НС трябва да се произнесе по този въпрос. Ако това не бъде направено, ще считаме, че това е поредната сделка на това отиващо си правителство и поредното предаване на националните интереси. И това е, може би, цената за подкрепата на г-н Ердоган за Цецка Цачева на последните избори. Защото даването на националното летище на турска фирма за нас е пробив в националната сигурност, каза още той.

Затова молим настоящият министър, както след това - и служебният, да прекратят тази процедура, още повече – в чл. 99 на сегашния бюджет е записано като приходи от концесията какво трябва да се прави с тях и затова поставяме този въпрос в бюджетната процедура, заключи Бойчев.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички