Колко излиза ремонтът на автомобил, поразен от градушка?


Колко излиза ремонтът на автомобил, поразен от градушка?
Снимка: БГНЕС

5183

Градушката се движи с 300 обяви за час. Това показва справка на в сайтовете за безплатни обявления, които предлагат услуги свързани с природната стихия.

Само минути след като над София се изсипа градушката в интернет пространството започнаха да валят предложения за ремонт, покривала и дори застраховки от ледените късове. Покривките за автомобил започват от 100 лева и стигат до 300, в зависимост от размера на колата. Продавачите гарантират, че дори най-едрата градушка няма да остави и следа върху боята, ако колата е завита с техния продукт, пише "Монитор".

Сервизите пък предлагат промоции от по 500 лева за ремонтиране на автомобила. Те дори промотират нова система, която не изисква пребоядисване, а само поправя вдлъбнатините по купето. От сдружението на автосервизите в страната съобщиха за „Монитор“, че вече дори връщат клиенти за по-сложни ремонти заради очакването да се появят такива, които имат поражения от градушките. Причината е, че застрахователите плащат на момента, в който колата се вземе за ремонт и печалбата си заслужавала. Редовите ремонти пък се покривали едва след свършената услуга и така работилниците оставали без оборотни средства, които лесно могат да развържат.

Застрахователите пък предлагали лесни и бързи процедури за промяна на полицата, в които се включвали и щети, предизвикани от природни бедствия. Годишната ставка за автомобил там била около 10% от пазарната му цена.

В неделя през нощта градушки удариха различни части на страната. Топчета с големина на орех се изсипаха в района на София и Перник, както и във Врачанско, Русенско и Плевенско. Междувременно служители на Агенцията за борба с градушките излязоха на протест.

 

 

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички