Завършвайте имейлите си с тези 4 думи и винаги ще получавате отговор


Завършвайте имейлите си с тези 4 думи и винаги ще получавате отговор
Снимка: iStock/Guliver

66021

На всички ни се е случвало - изпращаме важен служебен имейл, а отговорът или се бави с часове, или изобщо не идва. Неприятно е, тъй като може да спъне работата ни.

Можем ли по някакъв начин да си подсигурим заветното Re:? Според изследване на 300 000 имейла, проведено от Boomerang, един определен завършек на писмото генерира най-много отговори.

Сравнени са няколко традиционни завършващи фрази: "Благодаря", "Благодаря предварително за отговора", "Поздрави", "С най-сърдечни поздрави", "Всичко добро", "С уважение".

Оказва се, че най-добре се приема "Благодаря предварително за отговора" - 65,7% от имейлите, завършили с тези думи, са получили бърз отговор. 

От писмата с последна дума "Благодаря", е отговорено на 63%. Финалът "Всичко добро" е получил 54,4% отговори, а "Поздрави" - 53,9 на сто.

И така, защо "Благодаря предварително за отговора" е най-успешният край на мейл? Изразяването на благодарност кара хората подсъзнателно да ви приемат в по-положителна светлина. А пък думата "предварително" намеква, че вече е решено, сигурно, че ще имате за какво да благодарите т.е че ще получите отговор.

Може да приложите този трик не само за служебната, а и за личната си кореспонденция и да проверите дали пък приятелите ви няма да започнат да отговарят по-бързо на съобщенията ви.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички