Уникален хотел под земното равнище отваря врати в Китай (СНИМКИ)


Уникален хотел под земното равнище отваря врати в Китай (СНИМКИ)
Снимка: Instagram

5851

Хотел, "потънал" в неизползвана кариера в Китай, отвори врати в четвъртък за клиенти с дълбоки джобове.

Предотвратяването на дълбоката 88 метра кариера от наводненията беше сред основните предизвикателства за инженерите, работещи по лъскавия InterContinental Shanghai Wonderland, който е с 336 стаи - част от разработка на стойност 288 милиона долара, която включва и тематичен парк.

В хотела, който е един от все по-голям брой смели архитектурни проекти в Китай, има и водопад по една от страните на шахтата.

Подземният 17-етажен хотел е на около час път с кола от центъра на Шанхай, като таксите за стаята започват от 3 394 юана (490 долара) на вечер.

Има подови настилки под нивото на водата, но не очаквайте да погледнете директно в дълбините на кариерата Шенкен - вместо това прозорците са „затворени“ от големи резервоари за риба.

Чен Сяосан, главен инженер на гиганта в сферата на недвижимите имоти Shimao Property, обясни пред AFP, че проектът е напълно нов и никога преди такова нещо не е било предприемано. Поради което инженерите са се сблъскали с разрешаването на проблеми, пред каквито досега техни колеги не са се изправяли.

Например преди започването на строежа през 2013 г. проливни дъждове довеждат до преливането на минаващата наблизо река, чиито води напълнили половината от минната галерия. „Ако нещо подобно се беше случило след завършването на строежа, щеше да бъде с опустошителен резултат“, каза Чен. За да се избегне подобна вероятност, около краищата на рудника е издигнат насип. Има и помпена станция, която да регулира нивото на водата.

 

Водопадът е една от най-впечатляващите атракции в обекта. Освен това тези от гостите на хотела, които обичат екстремни спортове, могат да се катерят и по скалите „в околността“ под земята.

Бързият икономически растеж на Китай е придружен от бум на строителството, при който се появяват обекти с необичаен дизайн и са предизвикателство за конкуренцията по света.

Вижте тази публикация в Instagram.

#IHG и китайская компания #ShimaoGroup намерены открыть в Шанхае новый #InterContinental #Shanghai #Wonderland в четвертом квартале 2018 года, сообщает #Hotel #Management. Новый отель расположится на дне бывшего карьера, на юго-западе Шанхая. Необычный 18-этажный отель будет иметь только два этажа над землей и 16 под землей, включая два этажа под водой. Гостям предложат 336 номеров и апартаментов. #InterContinentalShanghaiWonderland является частью сделки IHG и Shimao Group, заключенной в октябре 2008 года. Партнеры договорились открыть шесть новых отелей под тремя брендами в четырех городах страны. В частности они планировали добавить в общей сложности 2100 номеров IHG в Большом Китае. В том числе 330-комнатный InterContinental Beijing City Center, 360-комнатный InterContinental #Fuzhou, 460-комнатный отель #Crowne Plaza Shaoxing, 310-комнатный Holiday Inn Shaoxing и 260-местный #HolidayInn #Mudanjiang. Отель станет последним дополнением IHG к #портфолио в Шанхае.

Публикация, споделена от FOR YOU KAZAN (@4ukzn) на

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички