4 въпроса, чрез които бързо ще разберете какъв е човекът срещу вас

4 въпроса, чрез които бързо ще разберете какъв е човекът срещу вас
Източник: iStock/Guliver

Има определени въпроси, които ни помагат да "надникнем" в ума на събеседника и да си дадем сметка каква личност е. Те действат както при хора, с които общуваме от известно време, така и при такива, с които тъкмо се запознаваме. Вижте четири от тези въпроси, представени от Bright Side.

1. Какво обичаш да правиш в свободното си време?

На пръв поглед банален въпрос, но под повърхността отговорът може да ви разкрие много - навиците на човека, какво е финансовото му състояние, дали е по-мързелив или енергичен, има ли много приятели, какви са хобитата му.

2. Ако имаш 1 млн. долара, за какво ще ги похарчиш?

Отговорът тук ще ви подскаже какви са ценностите и приоритетите на другия човек, какво му липсва в живота, дали е егоист и има ли големи амбиции.

3. Провокативен въпрос по противоречива тема. Например какво е мнението му/ѝ за дадена политическа партия, за хората с различна сексуална ориентация, феминистките или пък някакво религиозно вярване.

Поднесен деликатно, този въпрос ще ви открехне вратата към цялостния мироглед на човека, към интелекта му, към това дали е склонен към агресия, толерантен ли е, използва ли разумни доводи, може ли да се аргументира, има ли силно изразено собствено мнение.

4. Ако можеше да ставаш невидим, щеше ли да следваш обществено приетите норми?

Може и да е друг въпрос, поставящ някаква морална дилема. Така ще научите какви са моралните принципи на отсрещната страна и дали те съвпадат с вашите.

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.