Бил Гейтс и Уорън Бъфет дори не искали да се срещнат. После станали най-добри приятели

Бил Гейтс и Уорън Бъфет дори не искали да се срещнат. После станали най-добри приятели
Източник: Getty Images/Guliver

Не са много хората, които могат да се похвалят с близо 30-годишно приятелство. Милиардерите Бил Гейтс и Уорън Бъфет обаче са сред тях.

Любопитно е, че двамата дори не са искали да се срещат. Запознали се през 1991 г., когато майката на Гейтс - Мери, поканила своя приятелка на гости, а тя пък довела със себе си Бъфет.

Мери Гейтс настоявала синът ѝ да присъства, но той не искал да отсъства от работа и недоумявал за какво ще си говорят. Същото било и с Бъфет. "Спомням си, че докато отивахме натам, попитах колко дълго трябва да остана, за не изглеждам груб", разказва той.

За изненада на двамата мъже обаче те веднага се харесали и били впечатлени един от друг. Гейтс дори посъветвал Бъфет да купи акции на Microsoft.

Оттогава насам са много близки и дори имат телефонните си номера на бързо набиране. Участват заедно в редица благотворителни инициативи, като Бъфет е дарил огромни суми за фондацията на Бил и съпругата му Мелинда. "Уорън ми помага да правя две много важни неща в живота - да уча повече и да се смея повече", казва основателят на Microsoft.

Днес Бил Гейтс и Уорън Бъфет са в топ 5 на най-богатите хора на планетата. Състоянието на първия се равнява на около 96 млрд. долара, а на втория - на близо 89 млрд. долара.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.