Невероятният живот на Маккензи Безос, която се развежда с най-богатия мъж в света


Невероятният живот на Маккензи Безос, която се развежда с най-богатия мъж в света
Снимка: Getty Images/Guliver

5779

Новината за развода на изпълнителния директор на Amazon и най-богат човек в света Джеф Безос и съпругата му Маккензи породи много коментари и спекулации, най-вече по темата колко пари ще вземе Маккензи при раздялата. Истината е, че колкото и да получи, ще ги е заслужила, защото е жертвала доста в името на семейството и е допринесла с много за успеха на мъжа си.

Маккензи отраства в Сан Франциско. Описва се като срамежливо дете, което предпочитало да се отдава на фантазиране в стаята си. Пише първата си книга (цели 142 страници) едва шестгодишна.

Завършила е престижния университет "Принстън", където учи творческо писане. Междувременно работи какво ли не - като сервитьорка, миячка на чинии, продавачка, хостеса в ресторант, бавачка. След като завършва университета, се хваща на по-сериозна работа като асистент във фирмата за инвестиционен мениджмънт D.E. Shaw. Там се запознава с Джеф Безос, който е един от вицепрезидентите, пише Business Insider.

Именно Маккензи прави първата крачка, като го кани на обяд. Само три месеца по-късно Джеф ѝ предлага брак, а след още три месеца е сватбата, която слага началото на 25-годишно съжителство.


През 1994 г. и двамата напускат работа и се местят в Сиатъл, където основават Amazon. Маккензи става счетоводител на новата компания, постоянно пътува със съпруга си и го подкрепя в начинанията.

Въпреки това не се отказва от писателска кариера. Пише нощем или в малкото си свободно време и ѝ отнема 10 години да завърши първата си истинска книга - "The Testing of Luther Albright", за която по-късно печели награди. Междувременно се появяват децата (семейство Безос има три момчета и осиновено момиче) и ежедневието на Маккензи става още по-натоварено.

Тя се посвещава основно на грижите за семейството. Вторият ѝ роман "Traps" е публикуван през 2013 г.

Въпреки писателската си кариера обаче Маккензи продължава да е по-позната като "съпругата на Джеф Безос". Всъщност скоро ще е неговата бивша съпруга. И - може би - най-богатата жена в света, ако получи половината от парите му при развода.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички