Защо принцеса Шарлот ще донесе 4,3 млрд. долара на британската икономика

Защо принцеса Шарлот ще донесе 4,3 млрд. долара на британската икономика
Източник: Getty Images/Guliver

Второто дете на принц Уилям и съпругата ми Кейт Мидълтън - принцеса Шарлот, е само на 3 години, но е любимка на целия свят. Тя обра овациите и на сватбата на чичо си принц Хари преди дни.

Оказва се обаче, че за британската икономика тя има голямо значение. Според изчисления на консултантската фирма Brand Finance Group Шарлот ще донесе на страната си 4,3 млрд. долара. По този показател тя изпреварва брат си Джордж, който ще допринесе с 3,2 млрд. долара.

Как точно кралските деца помагат на икономиката?

"Тези суми са проекции на това, което принцът и принцесата ще донесат на държавата по време на целия си живот. В случай, разбира се, че продължат да имат същия позитивен ефект", обясни Сехр Сарвар, мениджър на Brand Finance Group, пред Insider.

Подобно на майка си, Шарлот и Джордж влияят силно на марки дрехи или играчки, с които са виждани. Рокличките, с които е снимана Шарлот на различни събития например, се изкупуват за часове. Британски медии дори са определяли, че "всичко, до което се докоснат, се превръща в злато".

Децата имат ефект и върху приходи от туризъм. "Много хора идват в Лондон с надеждата да видят Джордж или Шарлот на балкона на Бъкингамнския дворец. Също така генерират огромен интерес при международните визити с техните родители като тези в Полша и Германия", обясняват още от консултантската компания.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.