6 фини, но практични начина да изпъкнете на работа


6 фини, но практични начина да изпъкнете на работа
Снимка: iStock/Guliver

5389

Никой не обича да бъде пренебрегван. Може да бъде изключително изнервящо и демотивиращо да виждате как колегите ви напредват в кариерата, получават повишения и достъп до по-престижни позиции, докато вие самите сте вечно в режим на изчакване. Как да избегнете това? Промотирайте се сами, но го правете по умел начин, за да не изглеждате като натегачи. От изданието Entrepreneur ни дават няколко съвета как да го направим.

Първи предлагайте услугите си.

Шефът ви иска някой да направи допълнителна презентация в последната минута? Поемете я. Колкото повече се показвате като човек, на когото може да се има доверие по всяко време, толкова повече червени точки трупате.

Бъдете иновативни.

На всяко работно място понякога се появяват проблеми. Превърнете се в служителя, който намира тяхното решение. Интересувайте се от новостите в сферата ви на дейност, търсете различни методи за справяне с определени ситуации.

Правете комплименти на колегите си.

Неуверените хора ще направят всичко, за да не привлекат вниманието към силните страни на другите. Но на неуверените хора не им предлагат често повишения. Не бъдете като тях. Оценявайте постиженията на колегите си и ги хвалете (умерено) пред шефа. Ще им стане приятно и може на свой ред да ви похвалят.

Отдавайте дължимото на подчинените си.

Ако сте в позиция на ръководител, винаги отбелязвайте, когато служителите ви са свършили нещо добре. Това работи във ваша полза по два начина. Първо, мотивира подчинените ви да работят здраво. Второ, подобрява репутацията ви, а това ще ви помогне в бъдеще.

Изказвайте мнението си.

Противно на всеобщото мнение, началниците не харесват тези, които си мълчат. Демонстрирайте, че имате компетентна позиция, с която можете да допринесете за развитието на компанията.

Разширявайте знанията си.

Никога не се задоволявайте с това, които се научили по време на обучението си в университета или на стажове. Увеличавайте и подобрявайте уменията си, вдигайте собствената си стойност като професионалист. Търсете нова информацията, постарайте се да станете експерт в областта си. Със сигурност ще ви се отплати.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички