Как да изглеждате по-заети, отколкото сте в действителност


Как да изглеждате по-заети, отколкото сте в действителност
Снимка: iStock/Guliver

6332

Мързи ви по рождение? Ретрограден Марс ви пречи на концентрацията? Некадърни сте? Лошо ви е и не ви се бачка?

Има решение за всичко това. Години човешки опит в симулирането на активна трудова дейност са на ваша страна, за да извлечете добри идеи как да изглежда, че правите нещо смислено в делничен ден, при условие че от вас няма никаква реална полза. Тук са само част от възможностите, пише Binar.

1. Угрижен вид

Осанката, погледът, подходящата лицева мимика… Все аспекти от невербалната комуникация, особено важни не само в любовния, но и в професионалния живот на човека. Претовареният от задачи служител излъчва своята прекомерна заетост на много нива.

Замислен вид, леко сключени в разрешаването на важна задача вежди, умерена интровертност на духа в привидно напрегнати ситуации. Това, разбира се, не бива да пречи на широката ви усмивка и дълбоко щастие, което струи от вас, при всяка случайна среща с шефа ви по коридора. Най-добре е двете да се съчетават балансирано за максимален ефект.

2. Забързана походка

Важно е да изглеждате сякаш имате куп задачи на много места в пространството, където работите. Вашето присъствие би следвало да е необходимо дори в компанията на колеги, които се занимават с нещо съвсем различно от вас. Вие мултитасквате непрекъснато, изпълнявайки благополучно не само своите ангажименти, но и помагайки на околните в извършването на дейности от разнообразно естество. Всичко това предполага определено темпо на придвижване, остро контрастиращо с покоя, в който повечето не толкова активни колеги се намират.

3. Говорене за собствената заетост

Говоренето за собствената заетост е най-сигурният начин тя да бъде заявена и подчертана. Дори останалите да са потънали в реализирането на истински труд, заради което да нямат време да отчетат резките ви движения и умислен вид, то, споделяйки на всеослушание, че имате много работа, вие всъщност заставате с едни гърди напред.

По този начин можете да си осигурите и странични облаги като това някой да ви донесе кафе, защото вие „просто нямате време едно кафе да изпиете“. Статуси в социалната мрежа от типа на „Пак е понеделник. Лудница“ също помагат за постигане на желаното внушение у околните.

4. Фиктивни телефонни разговори

В свят на мобилни комуникации, с каквото и да се занимавате, все ще ви се наложи да говорите по телефона. Ако няма с кого – въобразете си! Колкото повече – толкова по-добре. Ключови думи като „дадено“, „правим го“, говорене в учтива форма, явно с важни особи с висок статут, потвърждаване на срокове от типа на „да, до 17 часа е при вас“ и т.н. всяват в околните убеждението, че вие непрекъснато успешно движите разни процеси и то от разстояние, тъй като едновременно с това правите куп неща и на място.

5. Боравене с канцеларски материали

По все още неизвестни причини е доказано, че, дори при всичката тази цифровизация наоколо, използването на материали и вещи като папки, листове хартия, документи (те са акцент), кламери, преспапиета и други засилва внушението за добре свършена работа. Едно е просто да си седите или да се предвижвате от точка А до точка Б, съвсем друго е да го правите с нещо характерно за офис средата в ръце. Особено ако го съчетавате с вече споменатите по-горе угрижен вид и забързана походка, няма как да не направите впечатление.

6. Поправяне на невежи колеги

Симулирането на ангажираност в работния процес особено много изпъква, когато е приложено на принципа на контраста. Тоест, важно е да се съпоставите с друг колега в уменията и компетенциите си. Особено подходящ за целта е преуморен от действителна работа човек в края на работния ден, който вече е почти неадекватен и склонен да бърка и греши в думите и действията си. Хванете го точно в този момент и шумно му направете уместна забележка, така че да стане ясно на всички кой е по-вещ от двама ви в това, което прави.

7. Всичко това да е публично

Разбира се, няма никакъв смисъл да прилагате нито едно от изброените, ако то не се случва публично пред по-голямата част от екипа и по възможност пред шефове, проект мениджъри, тийм лидери и други ръководни кадри.

Интензитетът на извършване на посочените действия не е от такова значение, колкото публичността им. Нека всички знаят колко ви е натоварено и ще можете спокойно да се радвате на свободното си време, редейки пасианси, пишейки на бивши гаджета или омайвайки новопостъпили колежки онлайн. Които хем да ви се връзват на тъпите смешки, хем да ви вършат от работата. Трудът е песен!

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички