8-те града в света с най-ужасен трафик в час пик


8-те града в света с най-ужасен трафик в час пик
Снимка:

9094

Мислите си, че трафикът в София е ужасен? Ако живеехте в някои от следните градове, вероятно мнението ви щеше да се промени. Представяме ви населените места с най-натоварен трафик в час пик, класирани от CNN Money.

Истанбул

Със своите мостове, свързващи Азия и Европа, този град е голямо предизвикателство за шофьорите в час пик. Хората тук прекарват средно 125 часа годишно в задръствания. Изчисленията са направени на базата на две 30-минутни задръствания на човек всеки ден. Маршрут, който обикновено се изминава за 30 минути, вечер в час пик отнема повече от час.

Москва

Забавянето тук е средно 31 минути в следобедните часове на деня. Всъщност Москва е известна със задръстванията си дори извън час пик, като се нарежда на четвърто място с най-ужасен трафик изобщо.

Санкт Петербург

Шофьорите тук трябва да си предвидят 29 минути забавяне за вечерното си придвижване. А годишно губят средно 110 часа в задръствания.

Мексико Сити

Мексиканската столица се нарежда на второ място като "най-задръстения" град в света и на четвърто място по задръствания в час пик. Половинчасово пътуване там отнема 58 минути в най-натоварената част от деня.

Чунцин

Това е градът с най-натоварен трафик в Китай със средно 25 минути закъснение в час пик. Чунцин се намира в Югозападен Китай, построен е на няколко реки и планини и пътната му инфраструктура изобилства от мостове и тунели. Мостовете обикновено създават най-големите задръствания, тъй като няма как да бъдат избегнати или заобиколени.

Ресифе

Градът с най-голям трафик в Южна Америка. Вечерното пътуване коства над 24 минути закъснение. Със сутрешното пътуване до работа хората там прекарват средно 94 часа годишно в задръстване.

Букурещ

Присъствието на румънската столица в тази класация може би ви изненадва. Но по средна годишна загуба на време шофьорите тук се нареждат до тези в Ресифе с 94 часа. Средно на вечер закъсненията са 24 минути.

Рио де Жанейро

Ситуацията за шофьорите там се подобри значително благодарение на солидните инвестиции в транспортна инфраструктура, които градът направи преди Световното по футбол миналата година. Преди 2013 г. Рио беше на трето място в класацията за трафика в час пик, а сега пада до 8-о. Въпреки това пътуването вечер все още става с 24 минути закъснение.

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички